AKP'nin dolar imdadına IMF yetişti!

AKP'nin dolar imdadına IMF yetişti!
Koronavirüs nedeniyle IMF’nin üye ülkelere 650 milyar dolar yardım yaparken Türkiye’nin payına düşen 6.5 milyar doların Merkez Bankası’na yatacağı tarih belli oldu.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) koronavirüs salgının ekonomik etkilerini azaltmak için bünyesinde bulunan üye ülkelere 650 milyar dolar yardım yapacağını bildirmişti.

IMF üye ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin dağıtılacak paradan payına düşen 6.5 milyar dolar paranın 23 Ağustos 2021 tarihinde hesabına yatacağı belirtildi.

16 Temmuz’da yapılan açıklamada Merkez Bankası’nın rezervinde brüt 104, net 24,1 milyar dolar para bulunurken mevcut net rezervlerden swap yoluyla bankalardan borç alınan döviz ve altınlar eksiltildiğinde Merkez Bankası’nın toplam net rezervleri eksi 41,4 milyar dolara kadar düşüyor.

6.5 MİLYAR DOLARI 23 AĞUSTOS'TA GÖNDERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz senelerde ‘Türkiye’de refah düzeyinin arttığını’ belirtirken IMF’nin kendilerinden 5 milyar dolar borç istediğini de öne sürmüştü.

Ekonomi yönetiminde yapılan hatalar nedeniyle Merkez Bankası’nın rezervleri eksilere düştü. TÜİK’in son açıkladığı orana göre enflasyon yüzde 17.50’ye yükseldi. Dolar kuru sürekli tarihi rekorlar yeniliyor.

Merkez Bankası’nın kasasında dolar kurunun yükselişini dizginleyebilecek döviz bulunmazken muhalefet erken seçim için AK Parti’ye yükleniyor.

Bu şartlar altında ekonomistler IMF’nin Türkiye’ye göndereceği 6.5 milyar dolar paranın hükümete ilaç gibi geleceğini söyledi.

Bu arada 650 milyar dolarlık IMF yardımı için son onay da çıktı. IMF’den yapılan açıklamada Guvernörler Kurulu’nun teklifi onayladığı açıklandı.

IMF’nin Türkiye’nin hesabına 23 Ağustos 2021 tarihinde 6,37 milyar dolar parayı gönderecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar