AKP'li Yavuz'dan arabuluculuk sınavı açıklaması

AKP'li Yavuz'dan arabuluculuk sınavı açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 24 Kasım'da katıldığı Adalet Bakanlığı'nın Arabuluculuk Sınavı tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Yavuz, kendilerinin bir farkındalık oluşturmak için sınava girdiklerini savunarak "Velev ki aşamamış olsak bile bunda bir beis yok" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 24 Kasım'da katıldığı Adalet Bakanlığı'nın Arabuluculuk Sınavı sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

200'e yakın milletvekiliyle Arabuluculuk sınavına girmeye karar verdiklerini, kayıt yaptıklarını ve bazı süreçlerden geçtiklerini anlatan Yavuz, "Dediler ki, 100 sorudan ibaret 2,5 saat sürecek olan sınava girelim. Çok önemli bir kısmı girdi. Bir kere bu Arabuluculuk mekanizması 2012 yılında AK Parti tarafından kurgulandı ve Türkiye'de ilk olarak söz konusu olan bir müesseseden bahsediyoruz. Müessese her geçen gün biraz daha güçlendiriliyor biraz daha çerçeve genişliyor ve biraz daha hakikaten dostane bir şekilde insanları uzlaştırma adına çok önemli bir misyon icra eden bir hale geliyor." diye konuştu.

Yavuz, kendilerinin bir farkındalık oluşturmak için sınava girdiklerini belirterek, "Hem kendimizi de deneyelim sonra ki süreçlere ilişkin hazırlık yapmış olalım. Bu niyetlerle kalkıştığımız bu işte bakın mesele nereye geldi dayandı. Aslında birazcık hoş olmayan ibareler de aklıma geliyor, hayatımın hiçbir noktasında hakaret etmedim, hiç küfür ve sövme diye bir şey bilmiyorum. Allah'a hamd olsun kimseye de hakaret etmem öyle bir yanım yok ama birilerini kınamakta benim hakkım." ifadelerini kullandı.

Sınav açıklanıncaya kadar "Bunlar iktidar milletvekili, AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı, eski Bakan, Arabuluculuk daire başkanı, o bu filan. Ne olacak? bunlar soruları önceden alacaklar zaten şimdiden belli sonuç kimse kazanamayacak iki yıl çalışmış olan, 6 ay boyunca uğraşmış olan kişiler kazanamayacak ama hiç çalışmadan bu milletvekilleri girecek ve sınavı kazanacak" şeklinde iddialarla kendilerini karalamaya çalıştıklarını ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:

"Tabii biz dediğimiz niyetlerle o sınava dahil olduk, yasanın öngördüğü 70 puanı da aştık. Yasa 70 puanı öngörüyor. Velev ki aşamamış olsak bile bunda bir behis yok. Siz de üniversite sınavında aldığınız puanı bugün iki gün hazırlansanız alabilir misiniz? İki yıl veya üç yıl boyunca insanlar hazırlanıyor da onu alıyor. Şimdi biz sizin diplomanızı elinizden mi alacağız?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar