AKP'li üst düzey yetkiliden itiraf: Çalışıyor gibi gözükürdük

AKP'li üst düzey yetkiliden itiraf: Çalışıyor gibi gözükürdük
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, gazeteci Muharrem Sarıkaya'ya itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Bostancı, Meclis çalışmalarına ilişkin "Çalışıyor gibi gözükürdük" ifadesini kullandı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın Meclis çalışmalarına ilişkin itiraf niteliğinde ifadelerine ifadelerine yer verdi.

Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

(...)

ETKİSİZ OLSA ENSE YAPARDI

Bunu en açık şekilde ifade eden de AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı oldu…
Bostancı koronavirüs dolayısıyla ara vermeden önce Meclis’in verimli bir çalışma dönemi geçirdiğine işaret edip ekledi:

"Kanunların sunulmasından önce bütün siyasi partilerle ön görüşme yaptık. Muhalefetin Meclis etkisizleştiriliyor yaklaşımının ne denli geçersiz olduğu görüldü. Meclis en yoğun çalışma dönemini yaşadı, etkisiz olsaydı ense yapardı; kararnamelerle ülke yönetilir olurdu. Meclis’in yükü de etkinliği de geçmişten fazla oldu."

Geçmişte yasaların hükümet tarafından hazırlanıp getirilen tasarı niteliğinde olduğunu da anımsatan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet hazırlar, bizler de onaylardık; dışarıdan da bakınca sanki çalışıyor gibi görünürdük. Ama bu dönemde, milletvekili hazırlıyor; halk ile doğrudan yüz yüze olan milletvekilinin hazırladığı kanunlar da bürokratik dilden arınıyor, halkın dili yasaya geçiyor..."

Bostancı bu dönem hazırlıkları tamamlanmış olan Bekçiler, Rekabet ve Tarımsal destek ile ilgili düzenlemelerin süratle çıkarılacağını, Barolar başta olmak üzere, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle ilgili düzenleme üzerinde de çalışacaklarını söyledi.
TBMM tatilinin ne zaman olabileceği konusunda da tarih vermekten kaçındı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar