AKP'li Üsküdar Belediyesi'nden vatandaşları şaşırtan uygulama: 61 TL cezası var

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nden vatandaşları şaşırtan uygulama: 61 TL cezası var
Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki sahil hattında çekirdek yenmesini yasaklayarak, 61 TL para cezasını uygulamaya koydu.

Üsküdar Belediyesi, sınırları içerisindeki sahil hattı boyunca çekirdek yenmesini yasakladı. Kararı Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesabından, “Bizim için zor ama zorunlu bir karar oldu bu; Harem’den Küçüksu’ya kadar, Üsküdar Sahil Hattı’nda çekirdek yemek artık yasak” diyerek duyurdu.

Sahil hattı boyunca çekirdek yiyenlere zabıta ekipleri Kabahatler Kanunu uyarınca 61 TL para cezası kesecek. Kesilen cezalar ise Üsküdar Belediyesi Sosyal Hizmetler biriminde engelliler için oluşturulan fona aktarılacak.



'Hiçbir projemiz bu kadar destek almadı'

Milliyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre, Salacak sahilinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

“Bu kuralı akşamdan sabaha koymadık. Uzunca bir çalışmanın, araştırmanın, ikazın, tedbirin, önlemin bizi getirdiği nokta. Bu kuralı alırken de iki yıl boyunca Üsküdar sahil bandında vatandaşlarımızla bire bir görüştük. Sonuçta, ‘Başkanım, bu işi bu uygulamayla çözeriz’ diyenlerin oranı yüzde 92 oldu. Vatandaştan aldığımız bu destek önemli. Salacak sahili dünyanın en güzel sahili. Bu güzel sahil bandında insanlar tertemiz otursa çok daha doğru olmaz mı? Buraya dünyanın her yerinden insan geliyor. Biz örnek olması için bu çalışmayı dün itibariyle başlattık. Bizim hiçbir projemiz bu kadar destek almadı. Aldığımız geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Bu sahil bandındaki büfeler de kabuklu yemiş satmayacak. Onlar da ‘Bu yasağa destek veriyoruz’ dedi.”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar