AKP'li Özlem Zengin'den pes dedirten açıklama: "Cumhurbaşkanımız sayesinde kavuştu"

AKP'li Özlem Zengin'den pes dedirten açıklama:  "Cumhurbaşkanımız sayesinde kavuştu"
AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Türkiye’de "seçme ve seçilme hakkının kullanılmasının gerçek anlamda hayata geçirilmesini sağlayanın" AKP ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı 'Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını’na konuk oldu.

Zengin şu ifadeleri kullandı:

"5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakan olduğu yıllarda kendisine yaptığı bir konuşmayı anlatan Av. Zengin, "Bana, 'Özlem Hanım, bir defa sırtına bir heybe koymanı istiyorum. Sağdan soldan duyduğun lafları bu heybeye atacaksın ve onlara hiç takılmayacaksın. Ben senden şunu istiyorum. Bolca ekranlara çık. Görünür olmanı istiyorum' demişti. Görünür olmaktan benim şahsımı kast etmiyordu. Kadınların görünür olmasını kast ediyordu. Dedi ki, 'Sen kendin organize edebiliyorsan kendin organize et, eğer bize ihtiyacın var ise biz yardımcı olalım. Sen çık anlat, ekranlarda gazetelerde anlat. Biz kadın kolları olarak ne yapıyoruz ne yapmak istiyoruz? Kadınların hayatında neyi değiştirmeye çalışıyoruz' Bu bence çok önemli bir şeydi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılmasını sağlayarak kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağlamıştı. 86 yıl önce yürürlüğe giren bu kanun ile birlikte kadınlar demokratik haklarına kavuşmuştu.

'GERÇEK NİYE BATIYOR' TEPKİSİ

İddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Zengin, "Gerçek niye batıyor." ifadesini kullandı.

Zengin'in paylaşımı şu şekilde:

"Kim niye rahatsız oluyor! Gerçek niye batıyor. Fail siz olduğunuz için mi? Soru şu... 7 Haziran 2015’den önce isteyen her kadın Seçilme Hakkını kullanabiliyor muydu? HAYIR. 80 yılldır nerdeydiniz... Kadın Hakları savunucuları..."

zlem-zengin.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar