AKP'li milletvekili 1500 kişiyi davet etmişti! O düğünle ilgili çok konuşulacak detay

AKP'li milletvekili 1500 kişiyi davet etmişti! O düğünle ilgili çok konuşulacak detay
Skandal düğüne ilişkin skandallar bitmiyor. Kaymakamlığın para cezası verdiği düğüne Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

ANKA’da yer alan habere göre, AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın korona virüs salgınına rağmen tedbirlerin uyulmadığı düğününe Dilovası Kaymakamlığı tarafından para cezası kesildi. Kaymakamlığın para cezası kestiği düğüne Kocaeli Valisi Serdar Yavuz’un yanı sıra Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle yasak olmasına rağmen Dilovası ilçesinde oğluna düğün yapmış, düğüne, yasağa ilişkin kuralları uygulamakla yükümlü Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katılmıştı.

KAYMAKAM DA KATILMIŞ!

Kaymakamlığın para cezası verdiği düğüne Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

Düğünün medyaya yansımasının ardından tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Dilovası Kaymakamlığı  Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, pandemi tedbirlerine aykırı davranılmasına göz yumduğu için 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 6 bin 360 lira, düğün sahibi Yaman’a 3 bin 180 lira ve yemek şirketine de 3 bin 180 lira para cezası verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Kaymakam Alkan’ın da katıldığı düğünün 4-5 saat sürdüğünü ve sadece protokolün okunmasının 1,5 saati bulduğunu söyledi. Aydemir’ın aktarımına göre düğünde 5 çeşit yemek verildi ve kapanış keçi sütünden dondurma ile yapıldı. Aydemir, Kaymakam Alkan’ın da düğünde yer almasını hatırlatarak, kesilen para cezasını “Soruşturmayı açanlar soruşturulmalılar” diye yorumladı.

Kaynak: ANKA

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar