AKP'li Metin Külünk ekonomik krizin sebebini açıkladı: "Vesayet odağı" Bilim Kurulu

AKP'li Metin Külünk ekonomik krizin sebebini açıkladı: "Vesayet odağı" Bilim Kurulu
AKP’li Metin Külünk, ekonomideki kötü gidişatın faturasını Koronavirüs Bilim Kurulu’na kesti. Külünk Bilim Kurulu'nu ‘vesayet odağı’ olarak tanımladı. Külünk ayrıca, "Ekran ekran gezip korku tellallığı yaparak ülkemizde ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçiniz" dedi.

Eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, korona virüs kısıtlamalarının ekonomiyi tehdit ettiğini söyleyerek, "Ekran ekran gezip korku tellallığı yaparak ülkemizde ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçiniz" dedi. 

Külünk, salgın tedbirleri nedeniyle ekonominin kötüye gitmesinin sorumlusu olarak Bilim Kurulu'nu gösterdi.

Kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulunan Külünk, kısıtlamaların uzatılmasının 'orta direği' tükettiğini ve ödeme dengelerini alt üst ettiğini söyledi.

"BİLİM KURULU SİYASET VE EKONOMİ ÜZERİNDE VESAYET ODAĞI OLAMAZ"

"Yiyecek içecek sektörü (Kafe, restoran, büfe, okul kantini, okul servisleri, kurslar, kolejler, lokantalar, oteller, kahvehaneler, halı sahalar, bunların tedarikçileri), doğrudan en ağır etkilenen sektörler sosyal boyutu hiç düşündünüz mü? Bilim Kurulu'ndaki ekran ekran dolaşanlar.

Vatandaş için pandemi tehdit değil, ekonomik tehdit var. Para kazanamasın esnaf ne olur, iflas eder? İflasın olduğu ailenin psikolojisi ne olur? Bilim Kurulu ülkemizin siyasi ve ekonomisi üzerinde vesayet odağı olamaz.

"MİLLETİN EKMEĞİNDEN ELİNİZİ DİLİNİZİ ÇEKİN"

Kısıtlamalar artık gevşetilmeli, ekonominin çarkları hızla daha güçlü dönmeli. Masa başında oturup bilim adamlığının arkasına saklanıp ekran ekran korku tellallığı yapıp ülkemizde ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçiniz.

Yarın tıbben bu virüsün tüm gerçekleri ortaya çıktığında millete bugün söylediklerinizin gerçeğini öğrenildiğinde ne anlatacaksınız? Bilim adamı kimliği taşıyan bir kısmı isimler, yeter milletin ekmeğinden elinizi ve dilinizi çekin."

kulunk1.jpgkulunk2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar