AKP'li Mahir Ünal'ın o sözlerine Faruk Bildirici'den tepki: 19 yıl neyin hazırlığıydı?

AKP'li Mahir Ünal'ın o sözlerine Faruk Bildirici'den tepki: 19 yıl neyin hazırlığıydı?
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz" sözleri tartışma konusu yaratırken Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Ünal'a "Neyin hazırlığıydı?" diye sordu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 1960’dan 2002’ye kadar geçen 42 yıl için “istikrarsızlığın ve güvensizliğin hâkim olduğu kayıp 42 yıl” dedi. “Millet 2002’de eski siyaseti tasfiye etti. 2002’de adeta AK Parti, Türkiye’yi uçurumun kenarından alıp 2021’e kadar her anlamda bir süper güç haline getirdi” diyen Ünal, “20 yaşındaki bir parti 19 yıldır iktidarda, artık yetmez mi?” eleştirilerine de, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz!” şeklinde yanıt verdi.

AKP’li Ünal, partisinin 7. Olağan kongresi öncesinde Hürriyet’ten Tülay Demir’in sorularını yanıtladı. AKP 7. Olağan Kongresi’ni, “2023’ün başlangıcı” olarak tanımlayan Ünal, şunları kaydetti:

“Yani biz bu kongredeki kadrolarla 2023 seçimlerine gideceğiz, bu kadrolarla Cumhuriyet’in 100’üncü yılını karşılayacağız ve ikinci büyük yürüyüşümüze başlayacağız. 19 yıl boyunca sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, özetle her alanda Türkiye’yi 2023’e hazırladık. Şimdi bize diyorlar ki “19 sene oldu, 20 sene oldu”... Biz de onlara diyoruz ki “Biz daha yeni başlıyoruz”… Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı.”

BİLDİRİCİ'DEN ÜNAL'A TEPKİ

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel sosyal medya hesabından Hürriyet muhabiri Tülay Demir’in söz konusu Mahir Ünal röportajını eleştirdi. Ünal’ın, “Bugüne kadar yaptıklarımız hazırlıktı, asıl şimdi başlıyoruz” ifadesine karşın, “Neyin hazırlığıydı? Gerçek ajandanızı 19 yıldır gizli tuttunuz da şimdi onu mu uygulamaya başlayacaksınız?” diye soran Bildirici, Tülay Demir’i de, “Keşke bunları da sorsaydı ‘gazeteci’!” şeklinde eleştirdi.

faruk-bildirici.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar