AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya: Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz

AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya: Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. A Haber'de konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaya: Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz

Betül Sayan Kaya, ‘Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.’ dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı. A Haber’de konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaya’nın açıklamaları şu şekilde:

"İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzalanırken, Kadına karşı şiddetle mücadele için imzalanmış bir sözleşme. Son yıllarda sözleşme üzerinden farklı lobilerin yapıldığını gördük. Muhalefetin sahiplendiği bir sözleşme değildi. Ancak bu sene temmuz ayından itibaren, tamamen muhalefet etmek amacıyla kampanya yürüttüler.”

“ANKARA SÖZLEŞMESİ HAZIRLIYORUZ”

“Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar