AKP'li eski vekil: Resmen konu mankeni yapılmışız

AKP'li eski vekil: Resmen konu mankeni yapılmışız
AKP'nin eski Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Yassıada'nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak düzenlenmesinin ardından konuya ilişkin set açıklamalarda bulundu.

Parti yönetimini eleştirdiği için AKP'den ihraç edilen eski Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Yassıada'nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak düzenlenmesi ve açılışının yapılmasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakır, "Bu adaya üniversite öğrencisini götürseniz artık yaşanan acıları layıkıyla hissedemez. Her şey silinmiş. Bu kadar yaslı Yassıada’ya nasıl otel yapılır? Her şey silinmiş" diye konuştu.

kayseri1.jpg

"AMCAM KAYSERİ CEZAEVİNDE YATTI" 

Amcası olan ve Demokrat Parti Milletvekili olarak görev yapan Kamil Gündeş ile ilgili de döneme atıfta bulunan Bakır, "Amcam DP Milletvekili Kamil Gündeş 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası darbeciler tarafından idamla yargılandı. Yassıada ve Kayseri Cezaevlerinde yattı. Dedemin evine tankların namluları çevrildi. Resimler darbenin öncesi ve sonrasına ait. Bu kadar yaslı Yassıada’ya nasıl otel yapılır?" dedi. 

"RESMEN KONU MANKENİ YAPILMIŞIZ"
 
Kayseri Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde Yassıada'daki anma törenlerine davet edildiğini kaydeden Bakır, "2015’te DP Kayseri Milletvekili Kamil Gündeş’in yeğeni olduğum için Bakanlık aramış, Yassıada’da anma törenine davet etmişti. Oraya gidince Müze açılışı yapacağız dediler. Buna bir otel projesinin de dahil olduğunu ayrılırken öğrendim. Resmen konu mankeni yapılmışız" ifadelerini kullandı.

kayseri2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar