AKP’li eski vekil “işte esas vahim olan da bu” dedi, tek tek anlattı... İktidarı çok kızdıracak sözler

AKP’li eski vekil “işte esas vahim olan da bu” dedi, tek tek anlattı... İktidarı çok kızdıracak sözler
AKP eski milletvekili ve Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, hakkında orgazine suç örgütü liderliği soruşturması yapılan Sedat Peker'in iddialarını değerlendirdi. Ocaktan, "Ortalıkta çok sayıda o kadar iddia var ki çürümeyi ve yozlaşmayı tarif etmek için kelimeler bile kifayetsiz kalıyor. Ayrıca kirliliğin nereye kadar uzandığı da meçhul" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan'ın "Amel defterinizde bunlar da yer alacak mı?" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"NE YAZIK Kİ HEPİMİZİ UTANDIRAN..."

Bu tür soruları çoğaltmak mümkün elbette, zira ortalıkta çok sayıda o kadar iddia var ki çürümeyi ve yozlaşmayı tarif etmek için kelimeler bile kifayetsiz kalıyor. Ayrıca kirliliğin nereye kadar uzandığı da meçhul… Ne yazık ki hepimizi utandıran da yolsuzluk, hukuksuzluk ve mala çökme görüntülerinin bir suç örgütü lideri olarak tanımlanan kişinin iddialarıyla gözler önüne seriliyor olmasıdır.

Kuşkusuz geçmiş dönemlerde de Türkiye yolsuzluk, rüşvet ya da Susurluk örneğinde olduğu gibi ciddi kirlilikler yaşadı. Ama bütün eksikliklerine rağmen o dönemde hukuk işledi, parlamentoda komisyonlar kurularak kol kola yürüyen siyaset-çete-mafya-bürokrasi ilişkileri sorgulanabildi.

"İKTİDAR KİRLİLİĞİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNİ BEKLİYOR"

Oysa bugün iktidar, olup bitenler karşısında sessiz ve fırtınanın dinerek adeta kirliliğin üzerinin örtülmesini bekliyor. İşte esas vahim olan da bu… Bütün dünyaya meydan okuyan, bir işaretiyle hukuk dahil bütün kurumları harekete geçiren bir iktidarın mafyalaşma ve yolsuzlukları sadece çaresizlik içinde seyrediyor olması toplumu incitmektedir.

Siyasi tarihimizdeki tecrübeler göstermiştir ki bu tür kirliliklerle ilgili konuşmamak, görmezden gelmek, geçiştirmeye çalışmak siyasi iktidarlar için her zaman hüsranla sonuçlanmıştır. Ve yine tecrübeyle sabittir ki hiçbir iktidar susarak, gizleyerek itibar kazanmayı başaramamıştır. Eğer elinizdeki iktidar gücünü ülkeyi kirleten mafya-çete-siyaset eksenindeki kirliliği temizlemek üzere kullanamazsanız, gün gelir bu güç siyaseten taşınamaz bir yük haline dönüşür.

"1 KASIM'DAKİ OYUNUN YARISINI KAYBETTİ"

Nitekim son dönemde yapılan kamuoyu araştırmaları da AK Parti’deki itibar kaybını net olarak ortaya koyuyor. Sedat Peker’in dile getirdiği iddialar karşısında iktidarın sessizliğinin toplumu incittiğine dikkat çeken KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti’nin 1 Kasım 2015 seçimlerindeki oyunun neredeyse yarıya yakınını kaybettiğini belirtiyor.

Kısacası gerçeklerle yüzleşmeden ülkeyi yönetiyormuş gibi yapabilirsiniz, ama gelmesi mukadder olan gerçeği asla değiştiremezsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar