AKP'li eski başkandan Bülent Turan'a Kaz Dağları tepkisi

AKP'li eski başkandan Bülent Turan'a Kaz Dağları tepkisi
Çanakkale'nin Ezine ilçesinin önceki dönem AKP'li Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın Kaz Dağları'na ilişkin sözlerine sert tepki göstererdi. Babaoğlu, "Arama ruhsatı ile bir tek ağaç bile kestirmezler adama" dedi.

Kaz Dağları'ndaki Kirazlı Köyü’nde Kanadalı Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketinin yürüttüğü altın madeni arama projesinde doğa katliamı yapılmasına ilişkin tepkiler sürüyor.

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre son olarak, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın sosyal medya hesabından kesimlerin 2 yıldır devam ettiğini belirtmesi üzerine, Ezine'nin önceki dönem AKP'li Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu'ndan sert tepki geldi.  Babaoğlu, “Kardeşim hadi halk görmedi yeni farketti. Sen devletsin sen de mi görmedin derler adama” diyerek, tepki gösterdi.

Babaoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kaz Dağları ile ilgili kesilen ağaçlar ve siyanür tehlikesinin boyutunu bilmiyoruz. Ancak bundan dolayı eylem yapmaya kalkan insanlara dün ağaçlar kesilirken nerede idiniz sorusunun yetkili bir ağızdan sorulması, Cumhurbaşkanımızın liyakat sözlerinin önemini bir kere daha ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

“ARAMA RUHSATI İLE TEK BİR AĞAÇ KESTİRMEZLER ADAMA”

Babaoğlu, Turan’ın arama ruhsatlarını kendilerinin vermediği sözlerini de eleştirerek, “Eğer ülke ekonomisi için bu yatırımın yapılması, dolayısı ile ağaçların kesilmesi elzemdi ise bunu anlat halka. Arama ruhsatları nedir hangi aşamada alınır akabinde işletme ruhsatı nasıl alınır bunları bilmek ondan sonra veriliş tarihlerini değerlendirmek lazım. Arama ruhsatı ile bir tek ağaç bile kestirmezler adama. Halkın beklediği,bu yatırımı yapan Kanadalı şirketin ve ülkemizin ne kazandığını bilmek önemli, kötü kokular duymak istemeyen insanların rahatlaması için bu bilgilere ihtiyaç var” dedi.

Öte yandan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da Turan'ın 2 yıldır kesim var sözlerini yalanlayarak, “Söz konusu kıyım 4 ay içinde oldu. Biz bu belirttiğimiz süreler içinde bütün kurumlara gittik fakat olumlu bir sonuç alamadık” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar