AKP'li eski başkan: "Kararlar partide alınmıyor"

AKP'li eski başkan: "Kararlar partide alınmıyor"
AKP’de, Ahmet Davutoğlu ile birlikte ihracı istenen Ankara Eski İl Başkanı Nedim Yamalı, TV5’te Suat Toktaş’ın sunduğu Düşünme Vakti programında önemli açıklamalarda bulundu.

AKP’de, Ahmet Davutoğlu ile birlikte ihracı istenen Ankara Eski İl Başkanı Nedim Yamalı, TV5’te Suat Toktaş’ın sunduğu Düşünme Vakti programında önemli açıklamalarda bulundu. AKP’nin attığı pek çok adımın parti kurullarında alınmadığını söyleyen Yamalı, “Başarısızlığın en önemli sebeplerinden birisi budur” dedi.

“Parti kararı parti kurullarında alınır”

Seçim yenilgileriyle gündeme gelen aday belirleme süreçlerine dair ilginç açıklamalarda bulunan Yamalı, “Biz teşkilatın içini bilen insanlarız. Özellikle üç büyük ilin adaylarını buralardaki teşkilatlar seçmedi. Adaylar kötü veya başarısız adaylar değil fakat teşkilatla birlikte o kararı almanın önemi daha başka. Ancak kararlar imtiyazlı bir grup veya aile diyeyim oralarda alınıyordu. Bu imtiyazlı kişiler kimlerdir nasıl adayları belirliyorlar bunları düşünmek lazım. Ankara’da bir büyükşehir adayı çıkarılacaksa bu karar Ankara teşkilatıyla alınır” dedi.

“CHP son yıllardan bizden iyi çalıştı”

Kendisini kanıtlamış ilçe belediye başkanlarının büyükşehirlerde aday olmasının mantıklı olduğunu belirten Yamalı, “Maalesef CHP’nin bu süreçte bizden daha iyi çalıştığını söylemeliyim. Başarılı ilçe belediye başkanlarını büyükşehirlerde aday göstermek oldukça doğru bir karardır. Bizim Ankara’da çok başarılı ilçe belediye başkanı arkadaşlarımız var. Örneğin onlar büyükşehirde aday olsaydı, Ankara kazanılırdı” ifadelerini kullandı.

“İstanbul seçiminin tekrarlanması büyük hataydı”

AKP’nin geleceğine dair kararların başka yerlerde ve AKP’nin iyiliğini düşünmeyen kişilerce alındığını savunan Yamalı, “Örneğin İstanbul seçimlerini tekrarlatmanın bir hezimete yol açacağı ortadayken bu kararı aldıranların iyi niyetli olduğunu söyleyemeyiz. Bu kararlar yetkili kurullarda alınan kararlar değil” dedi.

“Partinin havası bozuldu”

AKP’nin bu günlere gelmesinin tek bir sebebi olmadığını belirten Yamalı, “AK Parti’nin ilk yıllarındaki o ortak aklın kaybolduğunu düşünüyorum. Ehliyet ve liyakata dikkat edilmemesi, kendine aşırı güven, teşkilat yerine küçük çıkar gruplarının fikirlerinin dinlenmesi ve yorgunluk gibi sebeplerin buna sebep olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar