AKP'li Elitaş Ruhsar Pekcan'ı böyle savundu! Benim eşim bakan vermiyorum demek doğru olmazdı 

AKP'li Elitaş Ruhsar Pekcan'ı böyle savundu! Benim eşim bakan vermiyorum demek doğru olmazdı 
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlediği basın toplantısında eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan almasıyla ilgili "Fiyatları o günkü şartlara göre değerlendirmek lazım" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmasında, bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan sattığı ortaya çıkan ve görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a da değinen Elitaş, konuyla ilgili şu an Meclis'e sunulmuş bir araştırma teklifinin olmadığını aktardı. Teklifin Meclis'e sunulması halinde bir kanaat oluşturacaklarını ifade eden Elitaş, CHP'nin bu konuda vereceği önergeye Pekcan'ın cevap verdiğini anımsadığını söyledi.

İddia edilen rakam ile Pekcan'ın "Aldım" dediği para arasında 20 kat fark olduğunu belirten Elitaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım. Böylesine dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum.' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar