AKP'li belediyeden skandal cevap! "Köpekler görüntü kirliliği"

AKP'li belediyeden skandal cevap! "Köpekler görüntü kirliliği"
Bir vatandaş sokakta beslediği köpeğin usule aykırı olarak alınması nedeniyle dilekçe yazdı. AKP'li Darıca Belediyesi ise dilekçeye, “sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor” diyerek yanıt verdi.

Kocaeli Darıca Belediyesi, Bayramoğlu civarındaki köpeklerin zabıtalar tarafından usule aykırı toplandığına yönelik şikâyet dilekçesi yazan bir vatandaşa skandal bir yanıt verdi. Belediye, yaptığı açıklamada “sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

BirGün'ün haberine göre, Gebze-Darıca Hayvan Hakları Platformu üyesi Dilek Uğur Dikkatli sokakta beslediği köpeğinin belediye zabıta ekipleri tarafından usulüne aykırı bir şekilde alındığını ve başka yere bırakıldığını belirtti. Köpeğinin başka bir yere bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Dikkatli savcılığa belediye ve zabıtalar müdürlüğü hakkında şikâyet dilekçesi verdi.

KADERİNE TERK EDİLİYOR

Belediyenin sokak köpeklerini toplayarak belediye sınırlarında bölgelere bırakarak besleme yapılmadığını, kaderine terk edildiğini belirten Dikkatli “Köpeğimi bir kişiyi ısırdığı iddiasıyla aldılar ancak şikâyetçi olan kişi tespiti yok. Ortada sağlık raporu yok. Köpeğin durumuna ilişkin veteriner raporu da mevcut değil. Yasa gereği ısırma vakası ilçe tarım müdürlüğüne bildirilmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazı da talep ettik” dedi.

DEFALARCA DİLEKÇE YAZDIK

Belediyenin köpekleri ilçe sınırlarına bırakarak sorumluluktan kaçtığını belirten Dikkatli “Gebze- Darıca ilçe sınırlarına bırakılıyor. Darıca’ya dönmeye çalışan köpekler yolda telef oluyor. Diğerleri de Gebze sınırına geçiyor. Köpekler başka yerlere bırakıp besleme yapmıyorlar. Konuya ilişkin defalarca belediyeye dilekçe yazdık ancak değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar