AKP’li belediyedeki skandalı ‘İşin Aslı’ raporu ortaya çıkardı! 6 milyon ton asfalt kayıp

AKP’li belediyedeki skandalı ‘İşin Aslı’ raporu ortaya çıkardı! 6 milyon ton asfalt kayıp
Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP döneminde gerçekleşen asfalt döküm miktarı ile tuz atım miktarına yönelik verilerin gerçekte olandan fazla gösterildiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "İşin aslı" isim rapor hazırlayarak vatandaşları yapılan faaliyetler ilgil bilgilendirdi.  Belediye, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler yaklaşırken yayımladığı faaliyet raporunda, AKP döneminde asfalt döküm miktarı ile tuz atım miktarına yönelik verilerin gerçekte olandan fazla gösterildiğini açıkladı. 

"2 MİLYON TON İKEN..."

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li üyelerince belediye hizmetlerine yönelik örnek gösterilen 2018 yılı verilerinin faaliyet raporlarına hatalı ya da yanlış işlendiği tespit edildi.
ABB’nin 2018 yılı faaliyetlerini içeren raporunda, yıl içerisinde dökülen asfalt miktarı 8 milyon 252 bin 209 ton olarak gösterilirken bu tutarın aslında 2 milyon 258 bin 187 ton olduğu anlaşıldı.

TUZ MİKTARLARI UYUŞMUYOR 

Rapora, benzer bir yanlış veri de karla mücadele için yollara dökülen tuz miktarına ilişkin yazıldı. Buna göre, ABB’nin 2018 yılı faaliyet raporunda yollara 100 bin ton tuz döküldüğü iddia edilse de bu miktarın aslında 60 bin ton olduğu belirlendi.

"8 MİLYON ASFALT SERDİK' DEMEKLE OLMUYOR"

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; hatalı verileri salondaki dev ekrandan Meclis üyelerine gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, verilerin hakedişler hesaplanarak ortaya konulduğunu söyledi. Yavaş, 2018’deki icraatlarla övünen AKP’li üyelere ise “Faaliyet raporuna, ‘8 milyon ton asfalt serdik’ demekle 8 milyon ton asfalt serilmiyor” karşılığını verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar