AKP'li belediyede bir araç kiralama skandalı daha

AKP'li belediyede bir araç kiralama skandalı daha
Kiraladığı araçlarla gündeme gelen AKP’li Şehitkamil Belediyesi’nin, aynı şirkete üç ay arayla iki ihale verdiği, şirketten iki ayrı ihalede kiraladığı araçlar için milyonlarca lira ödediği ortaya çıktı.

Gaziantep’in 760 bin nüfuslu Şehitkamil ilçesinde belediyenin geçen yıllarda 100 milyon lirayı aşan araç kiralaması yapması dikkat çekmişti.

Kiralanan araçlardan bazılarının eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı Turgut Kaygun’un ortak olduğu Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi Şirketi’nden alınmıştı.

Tasarruf çalışmaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların yüzde 30’u 2018 yılında iade edilmişti. Araçlar arasında makam araçları da bulunuyordu. 

Şehitkamil Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü, 17 Aralık 2019 tarihinde temizlik ve park bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere doğal afetler ve salgın hastalıklar durumunda kullanılan 21/B maddesine göre 3 ay süreyle araç ve iş makinesi kiralama ihalesi yaptığını önceki gün kamuoyuna duyurulmuştu.

İhaleyi tek teklif veren Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi İnşaat Ticaret Anonim Limited Şirketi 8 milyon 625 bin bedelle kazanmıştı. 1 Ocak 2020’de başlayan kiralama  31 Mart 2020’de son bulacak.

YİNE AYNI ŞİRKET

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, aynı şirketin belediyeden bir araç kiralama ihalesi daha aldığı ortaya çıktı.

İlçe belediyesi 17 Eylül 2019 tarihinde 2019 yılı ekim - kasım- aralık aylarını kapsayan temizlik ve park bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere araç kiralama hizmet alımı işi ihalesi gerçekleştirdi.

 

İhale yine doğal afetler ve salgın hastalıklarda kullanılan 21/ B maddesine göre yapıldı. Yaklaşık maliyeti 16 milyon 698 bin 210 lira olarak belirlenen ihaleye 2 şirket teklif verdi. İhaleyi 14 milyon 751 bin 865 lira bedelle yine Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi Şirketi kazandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar