AKP’li belediye kaldırmıştı... Nâzım Hikmet büstü 14 yıl sonra ait olduğu yerde

AKP’li belediye kaldırmıştı... Nâzım Hikmet büstü 14 yıl sonra ait olduğu yerde
Bulunduğu kültür merkezinin önünden 2006 yılında kaldırılan ve bir arsaya taşınan Nâzım Hikmet’e ait heykel, 14 yıl aradan sonra yeniden aynı yerine getirildi.

Nâzım Hikmet büstü, şairin 57. ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da Belediye Kültür Merkezi’nin önüne konuldu.

Esenyurt Belediyesi, Nâzım Hikmet’in büstünü, daha önce bulunduğu Belediye Kültür Merkezi’nin önüne yeniden taşıdı.

Anka'da yer alan habere göre, heykel, AKP’li Necmi Kadıoğlu döneminde, kültür merkezinin önünden kaldırılarak bir arsaya bırakılmıştı. Bu uygulama, ilçede tartışma yaratmış, heykelin ait olduğu yere konulması talebi sürekli dile getirilmişti.

Zaman zaman gündeme gelen bu talep, yıllar sonra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından yerine getirildi. Eserleri 50’den fazla dile çevrilen usta şairin büstü, 57. ölüm yıl dönümünde Belediye Kültür Merkezi’nin önüne konuldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’daki ilk Nâzım Hikmet heykeli olma özelliğine sahip olan heykel, 2006 yılının 6 Mayıs gecesinde, bulunduğu kültür merkezinin önünden kaldırılarak biraz ilerisindeki arsaya bırakılmıştı.

Bronz heykel, 2008 yılının Ağustos ayında ise kimliği belirsiz kişilerce kaybedilmişti. Bunun üzerine yeni bir heykel yaptırarak aynı yere koyan dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, arsaya da Nâzım Hikmet Parkı adını vermişti.

Tüm bunlara karşın, ilçede önemli bir kesim, Nâzım Hikmet heykelinin ilk konulduğu yerde olması talebini dile getirmeyi sürdürmüştü.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar