AKP'li Ahmet Kuzu'nun eşine torpil! Sınavsız Özel Kalem Müdürü oldu!

AKP'li Ahmet Kuzu'nun eşine torpil! Sınavsız Özel Kalem Müdürü oldu!
AKP'li Sivas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu'nun eşi Tokat’ta, “Valilik Kalem Müdürü” olarak sınavsız işe alındı. Duruma Gelecek Partisi yöneticileri tepki gösterdi.

Sivas Belediyesi'nin iştiraklerinden olan ÖZBELSAN'ın Genel Müdürü ve AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu'nun eşi Düriye Kuzu, Tokat'ta, “Valilik Özel Kalem Müdürü” olarak sınavsız işe alındı.

Tokat'ta kısa süre çalışan Kuzu, “Eş durumundan” tayin isteyip Sivas'a geri döndü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreterliği'nde, memur olarak göreve başladı .Bu atamaya DP ve Gelecek Partisi yöneticileri tepki gösterdiler. 

VALİ YETKİLERİNDEN AÇIKLAMA

Tokat Valiliği yetkilileri ise, “Her şey hukuka uygun. Düriye hanım da, buradaki Özel Kalem'de boş kadro olduğu için atandı. İdarelerin böyle yetkileri var” ifadelerini kullandı. Tartışmaların odağındaki ÖZBELSAN'ın Genel Müdürü ve AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu eşinin atanmasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Sözcü'nün haberine göre, Düriye Kuzu, Tokat Valiliği aracılığıyla memur olmadan önce de Ziraat Katılım Bankası'nda Şube Müdürlüğü görevinde bulunuyordu. Ancak Kuzu'nun burada 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'na tabi olmadığı yeni görev yerinde ise bu hakkı elde ettiği öğrenildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar