AKP'den MHP'ye 4 itiraz! Cumhur İttifakı'nda Anayasa çatlağı

AKP'den MHP'ye 4 itiraz! Cumhur İttifakı'nda Anayasa çatlağı
Hürriyet Gazetesi'nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP'nin hazırladığı yeni anayasa önerisinin ardından AKP'nin de bu konudaki hazırlığının nihai açamaya geldiğini söyledi. Selvi, Cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesi için gerekli olan 50+1 şartının korunduğunu belirtti.

Hürriyet Gazetesi'nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirme yaparken şunları yazdı: 

"Bahçeli'nin yeni anayasa önerisi gözleri AK Parti'ye çevirdi. AK Parti'nin nabzını tutmaya çalıştım. Öncelikle Bahçeli'nin önerisinin AK Parti'de nasıl karşılandığı sorusuna yanıt aradım.

"MHP'nin anayasa çalışmasını kamuoyuna açıklamasını, yeni anayasa konusunda atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Anayasa çalışmalarında yeni bir aşamayı gösteriyor. Yeni anayasa çalışmalarına önemli bir katkıyı sunuyor" değerlendirmesi yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çağrısı yapmış, buna ilk katkıyı veren de cumhur ittifakı ortağı olmuş. AK Parti bundan neden rahatsız olsun ki?

Elbette ki bu, MHP'nin önerisinin AK Parti tarafından tartışılmayacağı anlamına gelmiyor. Hakeza AK Parti'nin önerilerinin de MHP tarafından olduğu gibi kabul edileceği düşünülmüyor.

Peki MHP'nin önerilerinden tartışmaya müsait olan noktalar hangileri?

1- İki başkan yardımcısının seçimle gelmesi
2- Başkanlık kabinesinin anayasal bir statüye dahil edilmesi
3- Merkez Bankası'nın statüsünün anayasada düzenlenmesi
4- Seçilmişlerin yargıya ve ilgili kurumlara seçme yetkisi

MHP ile AK Parti'nin ayrı ayrı anayasa çalışması yapmasının bir çelişki olmadığının altı çiziliyor.
"MHP ve AK Parti'nin yaptığı iki ayrı çalışma ama bu farklı bir mecra değil. İki parti daha sonra ortak bir metin hazırlamak için çalışma yapacak."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar