AKP'de şok istifa! Sağlık sorunlarını gerekçe göstermişti 

AKP'de şok istifa! Sağlık sorunlarını gerekçe göstermişti 
AKP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gamze Demirtaş meclis üyeliği ve kadın kolları başkanlığından istifa etti. Demirtaş'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan oğlu Doğu Demirtaş katıldığı eylem nedeniyle tutuklanmıştı. 

AKP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Doktor Gamze Demirtaş, iş yoğunluğu ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevlerinden istifa etti.

Gamze Demirtaş’ın oğlu Doğu Demirtaş, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı öğrencilerin başlattıkları eylemde tutuklanmıştı.

sariyer1.jpg

Sarıyer Manşet gazetesinin haberine göre, AKP'li kaynaklar Demirtaş’ın oğlunun tutuklanmasından dolayı istifa ettiğini doğruladı.

Sarıyer Belediye Meclisi’nde Demirtaş’tan boşalacak olan koltuğa AKP’den Yıldız Didem Aykut oturacak.

İSTİFA DOĞRULANDI 

AKP Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun istifayı doğrulayarak istifa sürecinin devam ettiğini söyledi.

akp-ic-001.jpg

AİLEM AKP'Lİ DEMİŞTİ 

Boğaziçi protestolarında tutuklanan öğrencilerden Doğu Demirtaş, CHP heyetine şu açıklamayı yapmıştı:

"Boğaziçi Fizik bölümünü kazandım. Ailem AK Partili. Annem Gamze Demirtaş, AK Parti'nin Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı. Kayyum rektöre karşı sesimizi duyuralım istedik. Bir yarışma yaptık, 400 eser geldi, ilk gelenler duvarlara asıldı, daha sonrakiler yere kondu. İnsanlar Kabe figürünün yerde olmasına sinirlendi, ertesi gün Kabe fotoğrafının asılmasını istedik. Eseri asan biz değiliz ama asılmasına ön ayak olan, asılmasını sağlayan kişileriz. Bakan Soylu bu kadar öğrenciyle nasıl helalleşecek?”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar