AKP'de kongre sonrası yeni yönetim belli oldu

AKP'de kongre sonrası yeni yönetim belli oldu
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP'nin yeni MKYK'sının ilk toplantısı sonrası Ömer Çelik, yeni 'MYK' listesini açıkladı. AKP Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde seçilen yeni MKYK üyeleriyle eski üyelerin de katıldığı parti genel merkezindeki toplantı sona erdi. Toplantı sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Yeni dönemde iki Genel Başkanvekili görev yapacak. Bunlar  Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş olacak. Naci Bostancı Grup Başkanı olarak görevine devam ediyor. Mahir Ünal, TBMM'de Grup Başkanvekili oldu, diğer Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş oldu. Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan Grup Başkanvekilimiz. Burada bütün teşkilatlarımıza dua eden selamlarını gönderen tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Her açıklamamda bahsediyorum Diyarbakır annelerimizi selamlarını aldık. Kıymetini biliyoruz. Bir kez daha Cumhur ittifakının öneminin altı çizildi. Yeni dönemde takip edeceğiz. Bu MKYK'dan sonra arkadaşlarımız bir tanışma yemeği yiyecek.

Önümüzdeki dönemde 2023-2024 seçimleriyle ilgili olarak bu MKYK'mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK'mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek. 

KABİNEDE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığımızın takdirinde bir konu. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar. Listelerin her zaman yanlış ve uydurma olduğunu hepiniz bilirsiniz. Ankara siyasetinin cilvelerinden biri bu, kabine revizyonuyla ilgili tahminde bulunmak.

İşte o isimler:

Binali Yıldırım, Genel Başkan Vekili
Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Vekili
Ömer Çelik, Parti Sözcüsü
Erkan Kandemir, Teşkilat Başkanı
Fatih Şahin, Genel Sekreter
Hayati Yazıcı, Siyasi Hukuki İşler
Ali İhsan Yavuz, Seçim işleri
Hamza Dağ, Tanıtım ve Medya
Efkan Ala, Dış İlişkiler
Jülide Sarıeroğlu, Sosyal politikalar
Özlem Zengin, Sivil toplum Halkla ilişkiler 
Mehmet Özhaseki, Yerel yönetimler
Nurettin Canikli, Ekonomi işleri
Vedat Demiröz, Mali ve İdari İşler
Mustafa Şen, Arge
Leyla Şahin Usta, İnsan Hakları
Ömer İleri, Bilgi ve İletişim
Çiğdem Karaarslan, Çevre şehir kültür

TBMM Grup Başkanvekilleri:

Mahir Ünal
Mustafa Elitaş
Bülent Turan
Muhammed Emin Akbaşoğlu
Cahit Özkan

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar