AKP'de kazan fokur fokur kaynıyor! Erdoğan, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım için kararını verdi

AKP'de kazan fokur fokur kaynıyor! Erdoğan, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım için kararını verdi
Sedat Peker’in itiraflarını kendi aralarında konuşan AKP milletvekilleri bu olayları parti içinde bir hesaplaşmanın sonu olacağı görüşündeler.

GÜNBOYU - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olayları soğutarak hem Süleyman Soylu‘dan hem de Binali Yıldırım’dan kurtulacağını ifade ediyorlar.

Berat Albayrak zaten bu iki isimle uzun süredir kavgalıydı. İstanbul seçimlerinden sonra Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı medyada yer almıştı.

Berat Albayrak bu atamayı engellemişti. Milletvekilleri zaten Süleyman Soylu ile Berat Albayrak‘ın üç yıldan fazladır kamuoyu önünde kavgalı olduklarını biliyorlardı.

Ve yine milletvekilleri Sedat Peker’in bu açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortamı biraz soğuttuktan sonra hükümet revizyonu yaparak Süleyman Soylu’yu kabine dışı kalacağı görüşündeler.

Bazı milletvekilleri de Binali Yıldırım’ın genel başkan vekilliğinden istifa ederek düz bir milletvekili olarak seçime kadar görevi yürüteceğini düşünüyorlar.

Bu şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşmesinde Binali Yıldırım’ın ayrılmasından sonra iddiaların ortasında bulunan Süleyman Soylu'yu da görevden alacağını bildirecek.

Sedat Peker’in açıklamalarında Berat Albayrak’a yönelik hiçbir eleştiri ve suçlama getirmemesi de dikkat çekiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar