AKP'de kadın şurasında katılımcılara 'bonfile' sanatçılara nohut'

AKP'de kadın şurasında katılımcılara 'bonfile' sanatçılara nohut'
AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen kadın şurasında yemekte, katılımcılara “mantar soslu bonfile”, sanatçılara ise “pazı çorbası, nohut, pilav ve cacıktan oluşan” personel yemeği verildi. 

AKP Genel Merkezi’nde Emine Erdoğan’ın gelişini bekleyen sanatçıların programı da Erdoğan’ın yemek sonrası salondan ayrılması üzerine “yarıda kesildi. Yemekte, katılımcılara “mantar soslu bonfile” yemeği ikram edilirken, sanatçılara “pazı çorbası, nohut, pilav ve cacıktan oluşan” personel yemeği verildi. 

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı sanatçılar aynı zamanda “devlet memuru” kadrosunda yer alıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na göre bir memurun “herhangi bir siyasi partiye üye olması, bir siyasi parti adına iş yapması” yasak. AK Parti Genel Merkezi’nin “sanatçıların katılımlarının parti genel merkezinin inisiyatifinde olmadığı” açıklaması gelirken, sanatçıların Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce “görevlendirildiği” öğrenildi. 

Kültür Sanat Sen’den, “Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir” açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Sanata ve sanatçıya özgürlük alanı bırakmayan, sansürü olağanlaştıran iktidar, sanatçıları zorla genel merkezine getirerek, yozlaşmaya boyut atlatmıştır. İktidarın devletin imkânlarını kullanarak, devletin sanatçılarını görevlendirmesi liyakatle bağdaşmadığı gibi ahlaki de değildir. Sanatçının itibarını zedeleyenler derhal istifa etmelidir. Ayrıca sanata ve sanatçıya verdikleri değer, yemeklerden de belli” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar