AKP'de flaş istifa!

AKP'de flaş istifa!
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini duyurdu.

Son dönemde yaptığı çıkışlarla partisiyle görüş ayrılığı yaşadığı izlenimi veren AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’ndan flaş açıklamalar geldi.

KARŞI KARŞIYA GELİYORDU

Yeneroğlu, zaman zaman gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarla hem parti içinden hem de Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıyla karşı karşıya geliyordu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN SİLMİŞTİ

Yeneroğlu dün Twitter profilindeki “AK Parti MKYK üyesi” ibaresini kaldırmıştı.

twit.png
 

İşte Yeneroğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar:

"KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİLDİ"

Beni yakından takip eden arkadaşlar bileceklerdir. Doğru bildiğimi her ortamda söylerim. 2-3 yıldan beri partimin içinde politikalar noktasında birçok huzursuzluk yaşadığımı. Özellikle Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde insan hakları ihlalleri noktasında, demokratik kurumların zarar görmesi, tahrip edilmesi gibi rahatsızlık yaşadığım birçok konuda hem parti içinde hem parti dışında görüşlerimi paylaştım.

Bu kolay bir süreç değildi. Birçok yakıştırmayla, çıkarcı, fırsatçı yakıştırmalarıyla karşı karşıya kaldım. Ama bu beni çizgimden yıldırmadı.

"DÜZELECEĞİNE DAİR ÜMİT KALMADI"

Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde özellikle Gezi Parkı süreci sonrası ve FETÖ’nün darbe teşebbüsü sonrası itirazlarım oldu. Sayın Cumhurbaşkanlarımız takdir buyurdular. Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine layık gördüler. O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve Türkiye’nin itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması için partinin yetkili kurullarında ve kamuoyuyla da eleştirilerimi paylaştım.

Son 2 merkez karar yürütme toplantımızda bu rahatsızlıklarımın karşılık bulmadığını gördüm ve katılmadım. Düzelebileceğine dair ümit taşımadığım için de katılmadım. 28 Ekim 2019 tarihinde de artık bu süreci çok daha fazla sürdürmek hem makama saygısızlık olurdu.  İstifamı Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekçeleriyle birlikte arzettim. Arkadaşlarımla değerlendirem yaptım. Bugün partimizin genel sekreteriyle bir görüşme yaptım. Türkiye ile ilgili ciddi manada endişe duyduğumu söyledim. Türkiye’nin itibarına zarar veren bir süreçle karşı karşıya kaldığımızı dile getirdim. AK Parti’nin tekrar kuruluş ilkelerine, değerlerine dönmesi gerektiğini, özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyle yol almamız gerektiğini belirttim. Bugün bir basın toplantısı yaparak istifa edeceğimi kendilerine ifade ettim.

"YALNIZ KALDIM"

Benim için kolay değildi. Ben bu hareketin içinde doğrum ve bu hareketle birlikte yoğruldum. 

Ben Türkiye’nin Almanya, Norveç kadar yüksek demokrasisin olacağına inanıyorum. Bu ümidimi kaybetmedim. Ülkemizde kutuplaştırmanın aşılması için herkes önüne bakmalı.

Maalesef benim özgürlükçü Türkiye tasavvurum noktasında artık yalnız kaldım. Böyle bir noktaya geldik. 

10 yılların mücadelesi, gözyaşı içinde ve AK Parti’nin kuruluş felsefesi itibariyle baktığımızda da ne kimse bize haksızlık yapsın ne de biz başkasının hakkını ihmal etmeyelim istedim. Kişilerin üzerinde olan, herkesin ve her şeyin üzerinde olan bir hukuk sistemiyle inşa edelim dedim.

"HERHANGİ BİR HESABIM YOK"

Ben herhangi bir hesapla siyasete girmedim. Herhangi bir hesapla da bundan süreci takip etmeyeceğim.

İnşallah önümüzdeki günlerde dostlarla, ailemle istişare edeceğim. Milletvekilliğinden istifa sürecini de buna göre belirleyeceğim.

Mustafa Yeneroğlu gelen soru üzerine “Sayın Cumhurbaşkanımızın talebi doğrultusunda AK Parti’den istifa ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar