AKP'de büyük kopuş! Bu sonuçlar Erdoğan'ı üzecek

AKP'de büyük kopuş! Bu sonuçlar Erdoğan'ı üzecek
MetroPOLL Araştırma, son anket sonuçlarını açıkladı. Yapılan anket çalışmasında dikkat çeken sonuçlar yer alırken, AKP'de yaşanan erime de gözler önüne serildi.

MetroPOLL Araştırma, Haziran 2021 Türkiye’nin Nabzı araştırması kamuoyu ile paylaşıldı. Son seçim anketi dikkat çeken sonuçları da ortaya çıkardı. Son anket araştırmasına gençlerin protesto oyları damga vurdu. Oy kullanmamış gençlerin protesto oyları haziran ayı itibarıyla yüzde 18 oldu. 

AKP'DE BÜYÜK KOPUŞ

MetroPOLL Araştırma anketinde katılımcılara “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Ankette, AKP'nin oy oranı yüzde 30,9 çıktı. Kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan ise yüzde 31. Bu sonuç, 24 Haziran 2018 Milletvekili sonuçları ile karşılaştırıldığında AKP’nin oy oranının yüzde 11 oranında düşüş yaşadığı gözlemlenmiş oldu.

YÜZDE 18'i PROTESTO 

MetroPOLL Araştırma’nın son seçim anketi sonuçları verilerine göre oy kullanmamış gençlerin yaklaşık yüzde 18’inin tercihi protesto oy oldu. Ankette, “Kararsızım” ve “Cevabım yok” diyenlerin toplamı ise yüzde 20 oldu.

SEÇMEN ERDOĞAN'IN GÖREV ŞEKLİNİ ONAYLAMIYOR

Son anket çalışmasında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Erdoğan’ın görev yapma şekline dair verilerde yer aldı. Erdoğan’a onay vermeyenlerin sayısı, görev onayı verenlerden fazla çıktı.

Bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapılan araştırmada katılımcılara, “Genel olarak düşündüğünüzde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusu soruldu.

Sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylayanların oranı yüzde 47,1 iken, onaylamayanların oranı ise yüzde 48,6. Ankete katılanların yüzde 4,3’ü ise “Fikrim veya cevabım yok” dedi.

Erdoğan’ın görev onayı, salgının başladığı Mart 2020’de ise yüzde 55,8 seviyesindeydi. Bu oran yılın ilk çeyreğinde yüzde 44,5’lere kadar gerilemişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar