AKP'de büyük çözülme! İstifalar peş peşe geliyor

AKP'de büyük çözülme! İstifalar peş peşe geliyor
AKP'den üst üste gelen istifa haberleri duyrulurken bir istifa haberi de Trabzon'dan geldi. AKP Trabzon Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu istifayı doğruladı. İddiaya göre Yomra’da istasyon arazisi satış kararı istifa getirdiği öne sürüldü. Yomra Belediye Meclisinde gündeme gelen benzin istasyonu arazisi satış kararı AKP Meclis Üyesi Tülay Adanur’un oyuyla meclisten geçti.

Karara AKP’li 8 üyenin 7’si teklifi kabul etmezken İYİ Partili 6 üye ile AKP’li Tülay Adanur evet oyu kullandı. Grup kararına uymayan Tülay Adanur hakkında parti tarafından soruşturma başlatılırken, AKP Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur da olayın ardından istifa etti.

Haber 61'de yer alan haberine göre, AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Yomra İlçe Başkanı Adanur'un istifası hakkında “Gerekli soruşturmaları başlatacağız. İlçe Başkanı istifasını verdi. Biz de onu işleme koyduk. Siyasi Hukuk İşleri Başkanımız Yomra’da vekâlet edecek. Daha sonra Genel merkezimizle de teşkilat başkanlığımız buraya koordinatör gönderecek. Onun eşliğinde koordinatörümüzle Yomra’yı tekrar şekillendireceğiz.” şeklinde konuştu.
 
AKP Genel Merkezi’nden yöneticiler, Adanur’un istifasından sonra ilçe başkanlığına kimin atanacağı ile ilgili olarak bölgeye gidecek.

AKP’de bir istifa haberi daha gelirken Mamak Belediyesi Başkan Vekili Esra Yılmaz, yolsuzluk tespit ettiğini söyleyerek istifa etmişti. Ayrıca AKP Bursa’da yönetici olarak çalışan Sedat Yalçın ve Rize Pazar Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Engin’in istifaları da ardı ardına duyurarak AKP'deki çözülmeyi gözler önüne serdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar