AKP’de Bülent Arınç rahatsızlığı

AKP’de Bülent Arınç rahatsızlığı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Ahmet Türk hakkında yaptığı açıklamalar AKP’de rahatsızlık yarattı.

Tarafsız Haber Ajansının haberine göre, AKP'li yöneticilerin, “İstişare Kurulu üyeleri dışarıya konuşmaz, istişare edilecek kişilerle konuşur ama Bülent bey orada konuşmuyor, dışarıda konuşuyor bu yanlış bir şey” görüşünü dile getirdikleri öğrenildi.

“İSTİŞARE KURULU ÜYELERİ DIŞARI KONUŞMAZ”

Ahmet Türk hakkında yaptığı açıklamaların ardından Arınç ve AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan arasındaki atışmalara bazı AKP'liler ve MHP’liler de katıldı. Edinilen bilgiye göre Arınç’ın sözleri partide rahatsızlığa neden oldu.

AKP'li bir yetkili, konuyla ilgili şunları söyledi: “O konuda tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Biz millet ne der, ona bakarız. İstişare Kurulu üyeleri dışarıya konuşmaz, istişare edilecek kişilerle konuşur ama Bülent bey orada konuşmuyor, dışarıda konuşuyor, bu da yanlış bir şey.

Parti içi demokrasi ne demek, benim de bazı kararlarla ilgili farklı düşüncelerim olabilir. Herkesin farklı fikirleri de olur, ama parti olayına girdiğinizde, partinin karar alma süreçlerinde, siz kurullarda, ilgili yerlerde fikirlerinizi söylersiniz, konuşursunuz. Karar alındığında sizin fikirlerinize 180 derece zıt da olsa ne yapacaksınız, kendi fikrinize zıt fikir de olsa sonuna kadar savunmak sizin görevinizdir. İstişare Kurulu ne demek ya da bakanlar kurulu kararı, elbette farklı fikirler olacak, siz müzakere edeceksiniz, sizin fikirler kabul edilmediğinde her zaman tepki vermek doğru olmaz."

KALIN’IN SÖZLERİNİ MESAJ OLARAK İFADE EDİYORLAR

AKP'liler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamasının Arınç’a bir mesaj olduğunu da ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar