AKP’de atama krizi!

AKP’de atama krizi!
AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in görevden alınmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i eleştirdi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer görevden alınarak yerine Konya Maarif Müfettişi Fevzi Kurt atandı.

İsmail Yapıcıer’in görevden alınması AKP içerisinde krize sebep oldu. Şanlıurfa AKP milletvekili Fakıbaba, atamalarda milletvekillerinin görüşlerinin alınmamasını eleştirerek sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Şanlıurfamızın çok önemli eğitim sorunları olduğunu biliyorsunuz. Bu sorunların çözümü adına atılacak her adım, şehrin milletvekili olarak bizim için de çok önemlidir. Çünkü halkımıza karşı sorumlu olan ve hesap veren milletvekilleridir. Şehrimizin ciddi eğitim sorunlarını çözmek adına; Milli Eğitim Müdürlüğü değişikliği de dahil atılacak adımlarda milletvekili olarak bizimle de istişare etmek ve sorumluluk paylaşımı hepimizin yararına olur. Gidenin neden gittiğini, gelenin nasıl geldiğini bilmediğimiz bir kararı halkımıza izah etmemizin zorluğunu sizinle paylaşmak istedim.”

Duvar’da yer alan habere göre Yapıcıer, “En azından istişare yapılabilirdi” diyerek şunları söyledi;

“Bir yere geldiğimiz zaman en azından bir yıl orayı öğrenmeniz gerekiyor. Milli Eğitim Müdürü Şanlıurfa'da 2 yıldan beri görev yapıyordu. Şahıslar benim için önemli değil ama Urfa'nın eğitimi benim için her şeyden önemli. Giden arkadaş yeni yeni işi kavradı şimdi gelen arkadaş bir yıl daha bu işi bekleyecek. Gelen arkadaşın yönetici arkadaşın yönetici tecrübeleri var mı yok mu? En azından sayın Bakanım, milletvekilleri ile oturup, arkadaşlar biz ne yapabiliriz diye istişare yapabilirdi."

'BENDEN DAHA İYİ URFA'YI BİLEMEZ'

“Eğitimle ilgili bir ilin müdürleri değişiyor ise oturup mutlaka ve mutlaka konuşulması lazım. Sanki vekiller şunun adamı olsun, bunun adamı olsun diye bir şey istiyor halbuki öyle bir şey yok. Yeter ki gelen bu işin ehli olsun, liyakatlı olsun bizim istediğimiz bu, sayın bakan benden daha iyi Urfa'yı bilemez çok liyakatlı ise der ki şu özelliklerinden dolayı mevcut arkadaşı alıp yerine bunu veriyorum Biz de buna Eyvallah deriz."

'KONUŞMAYA KONUŞMAYA PASLANDIK'

Böylesi atamaların sıkıntılara yol açtığını söyleyen Fakıbaba, “Bu doğru değil istişare şart takım yöneticiliğinde ben yaptım oldu olmaz. Şanlıurfa gibi İstanbul'dan sonra en önemli problemi eğitim olan şehre daha önceden deneyimi olmayan bir arkadaş gelmişse deneyim için bir şey mi kazandırılıyor? Urfa düşünülmüyor mu yani. Milli Eğitim Bakanı milletvekillerinin toplayalım, teşkilatı toplayalım fikirleri nedir gelsinler bir istişare edelim, eğitim ne durumda, Urfa'da bunları konuşalım demelidir. Konuşmaya konuşmaya paslandık” eleştirilerinde bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar