AKP ve MHP'nin infaz paketine CHP ve İYİ Parti'den itiraz

AKP ve MHP'nin infaz paketine CHP ve İYİ Parti'den itiraz
AKP, dün CHP ve İYİ Parti heyetleriyle infaz paketini görüştü. Siyasi suçlarda farklı yaklaşımda olan iki parti de uyuşturucu, cinsel suçlar ve kadına şiddet suçlarının kapsam dışı olması gerektiğini iletti.

CHP; infaz düzenlemesinde uyuşturucu ticareti, cinsel suçlar ve kadına şiddet suçlarının kapsam dışı olması konusundaki hassasiyetini AKP heyetine iletti. CHP kaynakları infaz düzenlemesine bu kapsamda olumlu katkı vermek istediklerini bildirirken, iki parti arasında mutabakat sağlanması amacıyla görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

İnfaz düzenlemesiyle ilgili olarak AKP heyeti dün CHP heyetiyle görüştü. Görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin Altay, milletvekilleri Bülent Tezcan, Zeynel Emre, Alpay Antmen ve Murat Emir de yer aldı. AKP heyetinde ise AKP Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş, Cahit Özkon ile AKP milletvekilleri Ali Özkaya ve Yılmaz Tunç bulundu.

Görüşmeye katılan AKP ve CHP temsilcilerinin aralarında birer koltuk boşluk bırakarak oturduğu gözlendi. Edinilen bilgiye göre AKP ile CHP arasındaki görüşme bilgi notu üzerinden gerçekleşti. Görüşme kapsamında ortak bir mutabakat arayışının amaçlandığı belirtilirken, görüşmelerin devam etmesi kararlaştırıldı. İki parti arasında yapılan ilk görüşmede düzenlemeyle ilgili henüz kesinleşen bir karar olmadığı belirtilirken; CHP heyetinin hassasiyetlerini anlattığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı ve Selda Güneysu'nun haberine göre CHP’liler cinsel suçların tamamı; kadına karşı şiddet suçları ve uyuşturucu suçlarının infaz düzenlemesinin kapsamı dışında olması gerektiğini dile getirdi. CHP heyeti ayrıca düzenlemenin tamamen hükümlülere yönelik olduğunu, tutuklulukla ilgili de düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. CHP’liler; tutuklu gazetecilerle ilgili iddianamelerin ivedilikle hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Örgütlü suçlar ve terörle mücadele yasasının yanlış yorumlanması nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken CHP heyeti; Osman Kavala’nın durumunu örnek gösterdi.

CHP’Lİ ENGİN ÖZKOÇ: HAKSIZLIKLAR GİDERİLMELİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında infaz düzenlemesi konusunda AKP heyetiyle yapılan görüşme hakkında bilgi verdi. CHP’li Özkoç, uyuşturucu, cinsel suçlar ve kadına şiddet konularında hassasiyetlerini AKP’ye ilettiklerini ifade etti. Terörle mücadele yasasının uygulanmasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle yaşanan haksızlıkların giderilmesi için bir adım atılması gerektiğini dile getiren Özkoç, “Düşünceleri nedeniyle tutuklu olan gazeteciler, akademisyenler ve iktidar muhaliflerine yönelik de düzenleme olması gerektiğini bildirdik” diye konuştu. Özkoç, CHP’nin önerilerini içeren çalışmaları AKP’ye ileteceklerini ve hafta içinde tekrar bir görüşme daha gerçekleştirileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar