AKP üyesi de isyan etti: "Elinizi ekmeğimizden çekin, açlıktan ölüyoruz”

AKP üyesi de isyan etti: "Elinizi ekmeğimizden çekin, açlıktan ölüyoruz”
Tütün ticareti yapanlar geçim kaynaklarının ellerinden alınmasına isyan ediyor. Bölgede olan Vali Mahmut Çuhadar, "Ben AKP encümeniyim." diyerek tepki gösterdi. 

Tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasanın 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi çiftçiyi isyan ettirdi.

Adıyamanlı ve Malatyalı tütün üreticileri önceki gün eyleme başladı. Çiftçiler, Tütünüme dokunma” sloganı atıp iktidara seslerini duyurmaya çalışan üreticilerin eylemi gece de devam etti.

hfhfj.jpg

Sözcü gazetesinden Ahmet Kaya'nın haberine göre; eylem alanına gelen güvenlik güçleri yolun trafiğe açılmasını istedi. Güvenlik güçleri ile üreticiler arasında gerginlik yaşandı.

AKP'Lİ VALİ DE İSYAN ETTİ 

Üreticilerle görüşen Vali Mahmut Çuhadar “Sahipsiz değilsiniz. Çözüm için istişarelerimiz sürüyor” dedi. Adıyaman'da Valilik önünde toplanan üreticilerden biri, “Ben AK Parti encümeniyim. Herkes ekmeğinin peşinde. Elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimizle oynamayın. Bizler bu tütünün parasıyla çocuklarımızı okutuyoruz. Hepimiz açlıktan ölüyoruz. Gelsin bir çare bulsunlar.”

05tutun31-18412411.jpg

CHP'DEN KARARA TEPKİ 

Üreticilerin eylemine destek veren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Tütün mücadelesi gelecek mücadelesidir. Büyük sigara şirketleri memnun olacak diye yüzbinlerce insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. 100 yıldır bu topraklarda dedelerimizin, atalarımızın ürettiği, sattığı tütüne uzanan eli kırarız” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar