AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş İdlib açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş İdlib açıklaması
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, olası İdlib operasyonuyla ilgili flaş açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı basın açıklamasıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çelik,"Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır, rejimin kendi hattına çekilmesi için süre dolduğunda, TSK üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in gazetecilere yaptığı açıklamada öne çıkan satır başları şu şekilde:

"TÜRKİYE'NİN KALDIRACAK BİR GÜCÜ YOKTUR"

"Bu çerçevede bütün bunların notlarını alıyoruz, genel merkez olarak tasnif ediyoruz, çalışıyoruz. Bugün de 53 arkadaşımızla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. İdlib’de şehitlerimiz var, Allah’tan rahmet diliyoruz.

Kararlı bir mücadeleyle bunu darmadağın ettik ve bölgemizde yeni bir terör oluşumunun önüne geçmiş olduk. PYD terör örgütü birbirine zıt güçlerle de Esad güçleriyle bağlantı kurmaya çalışarak amacına ulaşmaya çalışıyor. Herkesin kullanımına uygun bir örgüt. Bu mücadeleyi sınır ötesinde yapmazsak sınırlarımızın içinde yapmak zorunda kalacağız. Aynı zamanda Türkiye’nin taşıdığı yük, son derece yüksektir. Neredeyse bir AB’deki küçük bir ülkenin nüfusunun yarısı kadar misafirimiz var. Ölümden kaçtı insanlar. Ama bundan sonrasını Türkiye’nin kaldıracak bir gücü yoktur"

"KİMSENİN SORGULAYACAĞI BİR KARAR DEĞİLDİR"

"İdlib’de rejimin katliamları neticesinde 1 milyon hareketlilik görülmektedir. Şu anda bu mücadele yeni bir göç dalgasını engellemenin yegane yoludur. İdlib’deki kararlılık kesin bir kararlılıktır. Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır, rejimin kendi hattına çekilmesi için süre dolduğunda, TSK üzerine düşen vazifeyi yerine getirecektir. Türkiye’nin kararlılığı kimsenin sorgulayacağı bir karar değildir"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar