AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın istifasını yorumladı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın istifasını yorumladı
AKP sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Bülent Arınç'ın istifa kararına ilişkin, "Evet, kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da bunu kabul ettiler. MYK'mız bu kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" dedi.

AKP'den Bülent Arınç açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, hukuk ve ekonomi konularında yapılacak reform çalışmalarıyla ilgili olarak, "Önemli bir reform eylemini Türk siyasi hayatına paketlerle uygulamalarla ortaya koyduk. Reform demek demokrasinin toplumun tüm kılcal damarlarına ulaşması demektir. Dolayısıyla reform süresi demokrasinin derin sürecidir. Toplumun çıkarları değişir, vatandaşımızın taleplerinin devletimize yansımasında yeni ihtiyaçlara gerek duyulur" dedi.

Çelik, Arınç'ın istifasına ilişkin ise, "Evet, kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da bunu kabul ettiler. MYK'mız bu kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye demokrasi için bedel ödemiş bir ülkedir. Türkiye son olarak 15 Temmuz'da demokrasisine nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya göstermiştir.  

ÇEVİKÖZ'ÜN AÇIKLAMALARI

CHP'li sayın Çeviköz'ün bazı açıklamaları oldu. Burada bizim her zaman bu tip açıklamalar olunca biraz bekliyoruz, acaba tashih etme imkanı söz konusu olabilir mi diye. Türkiye'nin milli menfaatleri konusunda bilinci pekiştirmek için buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Beklememize rağmen bu açıklamalar yapılmayınca biz de açıklamalarımızı yaptık. 

"TEK TARAFLI BİR YAKLAŞIM, DEMOKRATİK AÇIDAN DEĞERSİZDİR"

Türkiye'nin ana muhalefet partisi, Rum tarafındaki partilerin sloganları ile konuşup Kapalı Maraş'ın açılmasına karşı çıkıyor. Demokratik değerler noktasındaki yaklaşımlar son derece değerlidir. Ancak tek taraflı bir yaklaşım, demokratik ve ahlaki açıdan değersizdir. 

Türkiye'nin Libya'daki politikasını neden eleştiriyorsunuz? Suriye'den asker çekmemizi istiyorlar. Oradan asker çektiğimizde ne olacak? Siyasi bilinçten yoksun ve ahlaki olarak kabul edilemeyecek bir söz olduğunu söylemek istiyoruz. Bu açıklamayı yapan siyasetçi arkadaşımız, bunu düzeltmek yerine bizim eleştirilerimizin kötücül bir değerlendirme olduğunu söyledi.

Demokratik dayanışma konusunda bir talep başka şekilde ifade edilir, demokrasi ithal etme talebi bunların ifade ettiği gibi ifade edilir.

TÜRK GEMİSİNE HUKUK DIŞI ARAMA

22 Kasım'da Alman savaş gemisi, insani yardım gemisi taşıyan bayrağımızı taşıyan gemiye müdahale etmiştir. Bu yapılanı şiddetle protesto ediyoruz. Bu aramalar hukuk dışı korsan aramalardır. Son derece yanlış bir iş yapmışlardır.

BÜLENT ARINÇ’IN İSTİFA KARARI

Evet, kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da bunu kabul ettiler. MYK'mız bu kamuoyunda çok öne çıkan görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar