AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu

AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu
AKP'nin MYK Toplantısı sona erdi. Yapılan toplantıyla ilgili olarak sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AKP'den asgari ücret yanıtı...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

Dünyada ilk defa engelliler için ayrı bir merkezi sınav ülkemizde yürürlüğe konulmuştur. 3 Aralık Engelliler Günü'nde 750 civarında engelli öğretmen ataması yapılacak. Bunun bir yardım olarak değil, hak olarak gördüğümüzün göstergesi olarak gündeme gelecektir. 

Son haftalardaki trafiği iyi takip edersen sayın Cumhurbaşkanımızın, çok geniş bir çerçevede dış politika etkinliği gerçekleşiyor. Türkiye'nin her zaman merkezdeki konumunu dünyadaki gelişmeler bir kez daha gösterdi. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyareti ile birlikte trafik devam edecektir. 

Atatürk'ün bugüne kadar bilinmeyen bir arşivi ortaya çıkarıldı. Halil Özşavlı kardeşimiz bunu aslında tesadüfen görüyor. İngiliz savaş gemisi arşivindeki röportaja ulaşıyor. Röportajda, daha önce hiç yayınlanmamış bir röportaj olması bakımından önemli. Atatürk, 12 Şubat 1923'te yüz yüze röportaj olarak veriyor. Kapitülasyonlara müsaade edilmeyeceğini ifade ediyor.

Fransızlara bir çağrı yapıyor. Dayatma karşısında bunun bizim için asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu, yaklaşımı sürdüreceğini ifade ediyor. Atatürk, kapitülasyonların ne pahasına olursa olsun sona erdirileceğini söylüyor. Gerekirse tekrar savaşırız vurgusunu yapıyor.

O zamanki zor şartlarda bu yüksek iradenin ortada olması, güçlü bir şekilde varolması son derece yol göstericidir. Burada şu ifadenin altını çiziyorum, eylemlerimizi harekete geçiren şey tam bağımsızlığımıza olan talebimizdir. Yeni Türkiye'nin hiçbir koşul altında kapitülasyonlarının kabul edilmeyeceği izah edilmiştir diyor. Büyükelçilere mektup yazanların Atatürk'ün bu tavrından öğrenecekleri çok şey var. 


Terörle mücadele güçlü şekilde devam ediyor. Eren Operasyonları devam ediyor. Suriye'de ve Irak'taki operasyonlar devam ediyor. 

MİT, Katar İstihbarat Teşkilatı ile birlikte Hafter kontrolündeki bölgelerde kaçırılmış vatandaşlarımızı kurtardı, Türkiye'ye geldiler. Bu çalışmalar son derece yoğun emek gerektiren, karmaşık süreçlerden geçen, her zaman da sonuç alınamayan unsurlar. Dünyada vatandaşları kaçırılmış bazı devletler, vatandaşlarının kurtarılmasını arzu ettiler. Türkiye bunu gerçekleştirdi. Katar istihbaratının da bize yardımı oldu. Bu emekler için teşekkür ediyoruz. 


Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kapımız herkese açık. Onların önerilerini dinlemeye hazırız demiştim. 24 Kasım'da Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız bileşenleri bir araya getiren çalıştay düzenledi. Amacı, tedbirlerin nasıl pekiştirilebileceği ile ilgili. 

Sayın Cumhurbaşkanımız MYK'da Türkiye'deki iç meseleler ve dış meselelerle ilgili kapsamlı değerlendirme yaptılar. Kararlı bir şekilde politikaların uygulanmaya devam edeceği mesajı, kendisinin bundan sonraki temasları hakkında değerlendirmelerde bulundular. 

SORU CEVAP

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI 

Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimlerinde adayı tabii ki sayın Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti'den açıklama yapılmadığı doğru değildir. Cumhur İttifakı'nın tabanının görüşü budur. Bu açıdan hiçbir gri alan yoktur. Seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıdır. 

"MGK'DA EKONOMİ GÜNDEMİ" TARTIŞMASI

Gerçek bir MGK sadece terörden değil, ülke ile ilgili her gelişmeyi ele alır. Bütün birimlerin görevi budur. Bunun en başında tabii ki Türkiye'nin etrafındaki ekonomik gelişmeler, dünyadaki küresel düzlemdeki ekonomik gelişmeler, bütün bunlar önemlidir. Milli güvenlik meselesi sadece asayişle ilgili değildir. MGK da kendisine yüklenmeye çalışılan vesayet güçlerinden tamamen ayrılmış, risk ve tehditlere odaklanmış şekilde güvenlik meselesini değerlendirmiştir. 

ÇERKESLERLE İLGİLİ TARTIŞILAN HABER

Bağımsız medya diyoruz, gazetecilik diyoruz ama bazı yayın organlarının sistematik olarak Türkiye'deki onlara göre etnik meseleleri kurcalamak istediklerini de görüyoruz. Buna defalarca şahitlik ettik. Asimilasyonlara uğradıkları gibi bir şeyi biz bir fitne olarak kabul ediyoruz, habercilik olarak kabul etmiyoruz. Türkiye'deki farklı etnik kökenler üzerinde çalışan platformlar var, bunların mesnetsiz yaklaşımını da yaymaya çalışan habercilik anlayışı var. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakanlığın yetki alanı var, komisyon var. Ben kendi yaklaşımınızı ortaya koyarken onların sahasına girmekten kaçınmak isterim ama hakkaniyetli, makul tablonun ortaya çıkması için bütün enstrümanların değerlendirilir. Bu bizim siyaset üretimimizle olarak ortaya koyduğumuz bir yaklaşımdır. Şu enstrüman kullanılmalı, rakam şöyle olmalı demem doğru değil. Bize iletilen her mesajı alıyoruz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar