AKP, Öcalan skandalı konusunda TRT’yi suçladı!

AKP, Öcalan skandalı konusunda TRT’yi suçladı!
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, terörist Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkma skandalını kurumun kendi sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, “Niçin Öcalan'ın kardeşinin konuşturulduğu meselesi TRT yöneticilerin verdiği cevaptır” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, teröristaşı Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın 23 Haziran seçiminden önce TRT ekranlarına çıkma rezaletini kurumun kendi sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Kurtulmuş, Öcalan’ın ekrana çıkmasının seçim sürecine olumsuz etki yaptığını belirterek, “Bu TRT'nin sorumluluğunda olan bir şeydir. Niçin Öcalan'ın kardeşinin konuşturulduğu meselesi TRT yöneticilerin verdiği cevaptır. TRT nihayetinde kendi genel müdürü olan ve çalışma prensipleri olan bir kuruluştur. Seçim süreçlerinde çok olumlu etkileri olmadığını düşünüyorum.

BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, ayrıca başkanlık sistemiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sistemde geri dönüş olmayacağını belirten Kurtulmuş, "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geri dönüş yoktur. Bunun yolu parlamentoya yeni anayasa değişikliği vermektir. Hodri meydan! Buyursunlar biz parlamenter sisteme geçmek istiyoruz, gerekli sayıyı bulurlarsa baş göz üstüne." dedi.

Eski bakan Ali Babacan'ın AKP'den istifa edip yeni parti çalışmalarına başlamasıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Kendi kararı, saygı duyarız. Buna bizim bir şey dememiz doğru değil. Kendi kurucusu olduğu partiden ayrılma kararı vermiş, Allah hayırlı etsin. Siyaset hakikaten zor bir iş. Bir iddiaya ve iradeye sahip olma işi. Belki bir ömür sürecek, zaman zaman yoklukların, zorlukların, darbelerin, dimdik yokuşların olduğu bir mücadele süreci. Emek, zaman, sabır istiyor, mukavemet edebilme becerisi istiyor. Siyaset kişisel hesaplarla yönlendirilebilecek alan değil." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar