AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'provokasyon' çıkışı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'provokasyon' çıkışı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır. Provokasyona geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Çelik’in açıklamalarından satır başları:

Corona virüsü sebebiyle pek çok kaybımız oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Corona virüsü salgını süreci yüksek bir hassasiyet ile sürdürdük.

Kongrelerimizi corona virüsü tedbirleri kapsamında yapamamıştık. Online mekanizmalar üzerinden yapmıştık.

TBMM’de çeşitli teklifler söz konusu. Kapsamlı bir MYK oluyor.

ABD’DEKİ PROTESTOLAR

Dünyanın gündemi ABD’deki ‘nefes alamıyorum’ protestolarında. Biz uzun zamandır siyahilere dönük olarak oradan yükselen ırkçı şiddeti takip ediyoruz.  Dile getirilen eşitlik talebini Amerikan demokrasisinin, toplumunun geleceği açısından sağlıklı buluyoruz.

Son zamanlarda ırkçı polis şiddetinin, siyahi olduğu için orantısız güç kullanılması gibi bir tablo söz konusuydu. George Floyd nefes alamıyorum dediği halde orantısız güç uygulanmıştır.  Bu zihniyet ile mücadele edilmesi gerekiyor.

“TRT WORLD EKİBİNE SALDIRI OLDU”

TRT World ekibine bir saldırı oldu. Gazetecilik görevini yapan TRT ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Her protestoda olduğunu gibi ABD’de de meşru protestolarını yağmaya dönüştüren tüm yıkıcı gruplara da karşı olduğumu belirtmek zorundayım.

İsrail’de bir gazetede bizim bu şiddet olaylarının arkasında olduğumuz gibi yalan bir haber çıkmıştır. Demokratik değerler Amerikan toplumunun sahip çıkmasını destekliyoruz, şiddet olaylarına karşıyız. Ne ırkçılık ne şiddetin arkasında olmamız mümkün değildir.

Meşru protestoları şiddete dönüştürmeye çalışan, kamu düzenini yıkıcı etkiyle karşı karşıya bırakmaya çalışan tüm gruplara karşıyız.

CAMİ VE KİLİSELERE SALDIRILAR

Camilere, kiliselere saldırı, bunların hepsine reddediyoruz. Ölüm tehditleri, iğrenç yaklaşımlar medeni toplumun parçası olamaz. Türkiye’de provokasyon mevsimi kapalıdır. Özellikle kadınlara kullanılan dil kabul edilemez. Türkiye’de herkes birinci sınıf vatandaştır.

İnsan odaklı siyaset çerçevesinde insanımıza sahip çıktık. Türkiye'nin Atatürk Havalimanı içerisinde 45 günde biten hastane açması, bu kriz döneminde içe kapanmayan tek ülke olduğunu göstermiştir. Sistemimizin ne denli güçlü olduğu salgın sürecinde ortaya çıktı.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar