AKP Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor! Bahçeli'nin üstüne üstüne geliyorlar

AKP Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor! Bahçeli'nin üstüne üstüne geliyorlar
Çözüm sürecinin yeniden masaya sürülmesinin ardından iktidar kanadından MHP'ye yönelik yıpratıcı tavırların dozu artıyor. AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un, Devlet Bahçeli'yi hedef almasının ardından Abdulkadir Selvi, "İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi sırasında, "Biji Serok Erdoğan" sloganlarıyla karşılanması ve çözüm süreciyle ilgili açıklamaları siyasetin yönünü bir kez daha Güneydoğu'ya çevirdi. Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'nin konumu yeniden sorgulanmaya başlandı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere dönük mesajlarını yoğunlaştırınca, "Ne oluyor, erken seçim mi geliyor?" sorusunun peşine düştüm" diyerek şu görüşleri öne sürdü: 

KÜRT OYLARI

Aslında bu soru işareti Erdoğan'ın Milli Görüş'ün ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti üzerine oluşmaya başlamıştı. Bir çiçekle bahar gelmez. Oğuzhan Asiltürk ziyareti seçim işareti olmaz diye düşündüm. İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi bir kez daha düşünmeme yol açtı. Erdoğan AK Parti'nin her MKYK toplantısında, il başkanları ve belediye başkanları ile yapılan toplantılarda, milletvekilleri ile buluşmasında seçimlere dönük mesajlarının dozunu artırıyor. Diyarbakır ziyaretiyle birlikte çözüm sürecini tartışmaya açması ise seçim konusu üzerinde yoğunlaşmama neden oldu. O nedenle AK Parti kulislerinin nabzını tutmaya, Erdoğan'ın seçimlere ilişkin mesajlarının anlamını çözmeye çalıştım.

HER AY BİR İLİ ZİYARET EDECEK

İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor. Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti. Diyarbakır ziyaretinde çözüm sürecini tartışmaya açan Erdoğan, bahara kadar doğu ve güneydoğu illerinin tamamını ziyaret etme kararı aldı. Erdoğan her ay bir ili ziyaret edecek."

BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'daki açıklamalarını değerlendirirken,  "çözüm süreci" ile ilgili "Hiç bitmedi ki yeniden başlasın" değerlendirmesi yaptı. Gençlerin Cumhurbaşkanı'nı 'Serok Erdoğan' diye karşıladığını da hatırlatan Kurt, "Bu cümle başkaları tarafından beğenilmiyor olabilir. Ama demokratikleşme sürekli devam ediyor" dedi. Kurt'un açıklamasındaki "Cumhurbaşkanımıza gençler 'Serok Erdoğan' dedi. Bu cümle başkaları tarafından beğenilmiyor olabilir" ifadesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef aldığı ileri süldü. AKP Genel Başkanı ve Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da miting düzenleyen Ahmet Davutoğlu'nun konuşması esnasında vatandaşlar hep bir ağızdan 'Serok Ahmet' (Lider Ahmet) diye tezahürat yapmıştı. Davutoğlu da bu tezahüratlara "Birileri beğenmese de ben serok demenizi beğeniyorum. Ser çava, Ser sera" (Başım gözüm üstüne) sözleriyle Kürtçe karşılık vermişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ahmet Davutoğlu'na "Serok Ahmet" diye hitap ediyordu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar