AKP içindeki son tartışma: Gül, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

AKP içindeki son tartışma: Gül, Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?
AKP'li bir yetkili, “Abdullah Gül 2018’te Köşk’ün önüne çıkıp basın mensuplarına ‘Konsensüs olmadığından aday değilim’ dedi ya. Konsensüs olursa çıkar” görüşünü dile getirdi.

CHP’nin 24 Haziran seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin çıkışının ardından kulislerde cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin tartışma başladı.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, kulislerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olup olmayacağı konuşulurken AKPli bir yetkili, “Abdullah Gül 2018’te Köşk’ün önüne çıkıp basın mensuplarına ‘Konsensüs olmadığından aday değilim’ dedi ya. Konsensüs olursa çıkar”  görüşünü dile getirdi.

Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden eski başbakan yardımcısı Ali Babacan parti çalışmalarını sürdürüyor. AKP’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da partisini yakın zamanda kurması bekleniyor. AKPli yetkili, parti kurmak için istifa eden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun hedefinin  “yüzde 3,  yüzde 2.5 oy almak” olduğunu savundu.

AKP’DEN BABACAN VE DAVUTOĞLU YORUMU

AK Partili kurmaylar, Davutoğlu için, “Davutoğlu yıprandı” iddiasını dile geriyor. AK Partili kurmaylar, Babacan için de, “Babacan’ın tavrını pazarlama meselesi olarak görmek istiyor birileri, içine kapanık, sessiz duruşu, naif tavrı ayrı pazarlama vesilesi olarak görüp, onun önünü açmak istiyorlar.  Daha önce partiden ayrılan oldu, parti de kurdular ama bir şey olmadı” görüşünü dile getirdi.

AKP’YE GÖRE GÜL ADAY OLUR MU?

AKP'li yetkili partiden istifalara ilişkin de, “Zaten uzun zamandır partide yoktular. Tehlike var mı? Biz hiçbir şeyi ciddiye almıyoruz, diyemeyiz. Ciddiye alır mıyız, alırız. Bunlar yüzde 8 mi, yüzde 10 mu değil, bunların derdi yüzde 5 bile değil, sadece yüzde 3,  yüzde 2.5. Yüzde 3 ile ne yaparlar? Yüzde 3 ile Abdullah Gül 2018’de Köşk’ün önüne çıkıp basın mensuplarına ‘konsensüs olmadığından aday değilim’ dedi ya. Cümle o, konsensüsü sağlayacak. (Gül, aday olur mu?) Konsensüs olursa çıkar” görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar