Kritik görüşme tamamlandı: Türk-İş'ten asgari ücrete zam açıklaması!

Kritik görüşme tamamlandı: Türk-İş'ten asgari ücrete zam açıklaması!
Asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca vatandaş, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasını bekliyor. Hükumet kanadından konuyla ilişkin olumlu açıklamalar gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Atalay ile AKP Genel Merkezi'nde ağırladı.

TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Güncel ekonomik koşullar ve artan enflasyonla, asgari ücretle boğuşan vatandaşların bir gözü, açıklanacak zam kararında.

Geçim sıkıntısı ve zam tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200''e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan''ın bu sözlerinin ardından AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, çalışanların merakla beklediği ücret artışları ile ilgili Temmuz ayını işaret etti. Asgari ücrette artış için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay''ı kabul etti

''BANA KALSA 10 BİN OLSUN''

Geçtiğimiz saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay''ı kabul etti. Görüşme, AKP Genel Merkezi''nde gerçekleşti.

Toplantı sonunda asgari ücrete dair bir açıklama yapan,  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi:

"Her konuyu A''dan Z''ye konuşma imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını söyledi. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, A''dan Z''ye anlatma imkanı bulduk. Emeklilerin, EYT''liler, taşeronlar her konuda konuşma fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanıyla ve işin taraflarıyla bir toplantı yapacağını söyledi. Cumhurbaşkanı da "Bunlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz, önümüzdeki günlerle kamuoyuna bilgi verir sizi çağırır" dedi. Ortada bir rakam yok ama alım gücü.
Asgari ücrete her ayın 4''ünde enflasyon açıklanıyor, ocak ayını beklemeyelim diye söyledim. Biz aralık ayının dışında hiç toplamadık. Şartlar öyle bir hale getirdi ki haziranı gördüğümüzde insanların kayıpları çok arttı. Cumhurbaşkanımız "Ben olanların farkındayım" dedi. "Çalışmalarımız var" dedi. Şimdi burada aklımdaki "Rakam 10 bin" derim öyle değil. Söylediğinle aldığın arasında bir uyum olması lazım. Asgari Ücret alan kısım, "Asgari ücret artsın ama artan tarafın kısmını devlet karşılasın" istiyor."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar