Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

AKP fikri iktidarını neden tesis edemez?

3 Kasım 2002 tarihinde erken seçimi kazanarak hükümeti kuran AKP, kesintisiz 18 senedir iktidarda...

Bu süre zarfında on bir yıl başbakanlık yapan, son altı yıldır da Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, fikrî iktidarı tesis edememekten şikayetçi...

Dile kolay! 18 yıl hiçbir partiye kolay kolay nasip olmayacak çoğunlukla iktidardasınız ama fikrî iktidarınızı tesis edememişsiniz... Garip değil mi?

Erdoğan'ın İbn-i Haldun Üniversitesi'nin külliye açılışında bu durumdan şikayet etmesinin ertesi günü ise, AKP Gençlik Kolları'nın resmi Twitter hesabından "Sen kimsin" başlığıyla paylaşılan videoda Türk gençlerinin "kim olduğu" anlatıldı.

Tarihten olayların ve isimlerin örnek verildiği videonun son bölümünde tüm parçalar birleşerek Erdoğan'ı oluşturdu ve video "Sen Recep Tayyip Erdoğan'sın" diyerek bitti.

Bu paylaşıma gelen yorumlar ise videodan daha çok konuşuldu. Paylaşıma binlerce yorum geldi, sosyal medya kullanıcılarının AKP döneminde yaşanan acıları, skandalları hatırlattığı görüldü. CHP Gençlik Kolları da, çok başarılı bulduğum karşı bir video yayınladı...

AKP'nin videosunda en çok eleştiriyi ise, Atatürk'e, ancak Adnan Menderes bölümünde çok az yer verilmesi oldu. Gönülden yer verilmediği çok ortaydı...

İyi de bu durum, yani iktidarın Atatürk'e olan malum alerjisi, açılışını Erdoğan'ın yaptığı TÜRGEV'e ait üniversiteye adı verilen İbn-i Haldun'un fikirleri ile çelişiyor!

İbn-i Haldun asabiyye kavramını bir toplumdaki yardımlaşma, dayanışma ve şeref duygusundan gelen ve dış düşmanlarla uğraşma gücü veren bir bağ olarak ele almıştır.

Bu bağı tarihte en güçlü şekilde sağlayarak milleti tek yumruk haline getiren ve bu sayede İstiklal Harbi ile yedi düveli vatan topraklarından söküp atan Atatürk değil mi?

Elbette Türk gençliği Atatürk'ün dediği gibi, "Ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde güç bulacaktır." Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinin dayandığı temellerden biri de budur.

Şurası da unutulmamalıdır ki, cumhuriyet Türkiye'sinde iş başına gelmiş her iktidarın ana görevlerinden biri, cumhuriyetin felsefesi ve değerlerine bağlılıktır. Yani başka fikirlerin iktidarını tesis etmek değil, cumhuriyetin tesis edilmiş fikrî iktidarını yaşatmaktır!

Milletvekilleri, cumhurbaşkanları mecliste bunun için yemin ederler...

Ne yazık ki karşı devrimci anlayışla cumhuriyeti başımıza yıkmayı fikrî iktidar görüyorlar!

Onun için de, Kadir Mısıroğlu'nun yalanlarını, Salih Mirzabeyoğlu, Nuri Pakdil, Necip Fazıl gibi isimlerin sakat zihniyetini iktidarı tesis edilecek fikirler olarak biliyorlar...

Bundan dolayı da; cumhuriyeti reklam arası, Türklüğü ayak altı, tarikat ve cemaatleri koalisyon ortağı, devleti anonim ortaklığı, milleti etnisiteler konsorsiyumu, hukuku ise iktidarlarını sınırlayan bir vesayet olarak gören bir siyaset ortaya koyuyorlar...

Ama 18 yıldır başaramadıklarını bundan sonra başaracaklarını sanıyorlarsa, yanılıyorlar.

18 yıllık iktidarları boyunca kaç tane fikrî alt yapısı olan genç yetiştirdiler? Bu gençler yetiştiyse de ülkede tek kurtuluş yolu siyaset midir de hep siyasi görevler alıyorlar?

İktidarı oy ile elde edebilirsiniz fakat fikrî iktidar bir zihniyet meselesidir. İşte onun için başaramazlar!

Evet başaramazlar, çünkü fikri iktidarlarında ülkeyi, adalete, hukuka yönettirmek yok!

Fikrî iktidarlarında düşünceyi ifade hürriyetine yer yok, tek adamın günden güne değişebilen fikirlerini kabul ve ona tam itaat var!

Fikrî iktidarlarında liyakat yok, insanları ekmeği ile terbiye var!

Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür anlayışı yerine, fikri bağlı, vicdanı bağlı, irfanı bağlı nesilller arzusu var.

Fikrî iktidarlarına imkân yok, çünkü fikirleri çağa, değişen dünyaya aykırı!

Ve çünkü, geçtiğimiz asrın başında zaten iflas etmiş olan İslamcılığın, bugün dahi Türkiye'nin en az elli-yüz sene önünde olan Atatürk'ü yenmesi mümkün değil...

  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları