Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

AKP Eski ortaklarına geri mi dönüyor?

Prag Büyükelçisi de olan eski Devlet Bakanı Egemen Bağış ile Ali Bayramoğlu'nu bir özel uçakta karşılıklı şampanya içerken gösteren fotoğraf, AKP'nin bir dönem liberallerle yaptığı ittifakı yeniden gündeme getirdi.

Türkiye, AKP'li Bağış ile liberal Bayramoğlu'nun "mutlu günlerinden" kalan bu fotoğrafı konuşurken, HDP'li Erol Katırcıoğlu'ndan gelen "İktidarla yeniden uzlaşabiliriz" mesajı dikkat çekti.

"Biden'ın Erdoğan'a 'Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz' dediğine dair duyum aldıklarını" belirten Katırcıoğlu'nun "Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz. Ben bunun doğru olacağını düşünüyorum" sözleri liberallerin iktidara olan muhalefetinin sözdeliğini de ortaya koymuyor mu?

İktidardan Gül Bekliyorlar

Erdoğan-Biden görüşmesinden sadece birkaç gün önce PKK'lı Murat Karayılan'ın ortaya attığı "…Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek, 'Türkiye'nin içinde ya da Kuzey Kürdistan'da ateşkes ilan edin, o zaman biz de Kürdistan'ın diğer parçalarında yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız' dediler" iddiasına atıf yapan Sözcü yazarı Aytunç Erkin ise, "Altlarındaki kırmızı halı çekildiği için 'muhalif' olan liberallerin bugün yine kendilerine 'gül' uzatılsa koşa koşa o gülü almaya gideceklerini" ileri sürdü. Erkin o "gül"ün "Yeni bir çözüm süreci" olduğunu kaydetti.

Aytunç Erkin haksız mı? AKP'nin eski çözüm ortağı HDP, Türkiye çok kötü yönetildiği için mi iktidara muhalif?

Gündemden Kısa Kısa

Haziran ayında çıkan diğer yangınlarda olduğu gibi, (Antalya, Datça, Artvin, Manisa, Mersin, Osmaniye, Pamukkale, İzmir ve Elazığ) Marmaris'te çıkan orman yangınına da yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmedi...

Çünkü; yerli imkanlar varken günlük 1.3 milyona kiralanan ve 1 Haziran'da göreve başlaması gereken Rus uçakları, geçen yılki alacakları ödenmediğinden gelmedi!

İhaleye sokulmayan Türk Hava Kurumu'nun bakımları yapılmış, 7-8 yıl parça garantisi bulunan, uçuşa hazır yangın söndürme uçakları ise, öylece hangarda tutuluyor...

Çiftçiyi unutan, Demirören'den kredi borcunu alamayan Ziraat, Simit Sarayı'ndan sonra şimdi de Rize'de MÜSİAD üyelerinin kurduğu ve son iki yılda 19.5 milyon dolar zarar eden RİNERJİ'nin yüzde 51 hissesini satın aldı!

2002'de yüksek kar ile devraldığınız şeker fabrikalarını zarar ettirin, "zarar ediyor" diye satın,

Modernizasyonuna 50 milyon gerekiyor diye TSK'nın gözbebeği tank paleti tek kuruş almadan Katarlılara satın, Türk Savunma Sanayiinin bel kemiği, silah piyasasının bir zamanlar dev kurumu olan MKE'yi hantallaştırıp "hantal yapıdan kurtaracağız" diye kamu iktisadi teşebbüsü olmaktan çıkarın, batan yandaş şirketlere ise devletin bankasını kurtarıcısı yapın!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları