AKP ağaç katliamına ortak oldu!

AKP ağaç katliamına ortak oldu!
Kaz Dağlarına yapılan ağaç katliamının işlerini yürüten Çiftay Şirketi’nin ortağı AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’a ait Pasifik inşaat şirketi olduğu ortaya çıktı.

Kaz Dağları'nda yapılan talan ve çevre katliamının ortağının AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan olduğu belirlendi.

Cumhuriyet'ten Işık Kansu'nun haberine göre; Çanakkale Kirazlı’da Kanadalı Alamos Altın Şirketi ile birlikte Kaz Dağları’nda doğaya büyük zarar veren altın madeninde altyapı ve toprak işlerini yürüten Çiftay Şirketi’nin ortağının, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi, Rizeli iş insanı Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat şirketi olduğu ortaya çıktı.

Alamos Şirketi’nin on binlerce ağacı keserek Kaz Dağları’nda yürüttüğü altın arama projesinin altyapı inşaat ve toprak işlerini Ankara Merkezli Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret Şirketi üstlendi.

Çiftay Şirketi, Çanakkale Kirazlı’da üstlendiği işleri, Elazığ, Bursa, Giresun, Ankara ve Zonguldak’taki altın ve demir arama, taşocağı işleri ile birlikte kendi resmi sitesinde yayımladı.

Çiftay Şirketi’nin ortaklık kurduğu şirketler arasında Pasifik İnşaat da bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski EGO Garajı’nın bulunduğu 124 dönümlük arazi, 2015 yılında Pasifik-Çiftay Adi Ortaklığı’na ihale edilmişti. Emlak GYO’dan hasılat paylaşım modeliyle satın alınan bu arazide yer alacak yapıların toplam kapalı inşaat alanı 1.525.745.98 metrekare olarak tasarlandı.

Pasifik İnşaat; otel, hastane, okul, alışveriş merkezi, ofis ve konutların olacağı karma bir yapım sürdürüyor. Arazide, 1674 daire satışa sunulacak, AVM ve ofis binalarının dışında 32 katlı ve toplam 638 odalı bir de otel olacak.

Bu inşaat alanının karşısında da Ankara’nın eski hipodromu bulunuyor. AKP iktidarı, bu alanı “millet bahçesi” yapmaya karar verdi. Bu durumda, Pasifik İnşaat’ın yaptığı konutlar “millet bahçesi” manzaralı olacak.

EŞİ AKP MİLLETVEKİLİ

Ankara Söğütözü’nde, Ufuk Üniversitesi’nden TOKİ ihalesi ile koparılan bir arsa üzerinde dikilen Next Level gökdelenini de gerçekleştiren Pasifik İnşaat’ın sahibi, Rizeli işadamı Fatih Erdoğan’ın eşi Asuman Erdoğan, şu anda AKP Ankara Milletvekili olarak Meclis’te.

Asuman Erdoğan, 2009-2018 yılları arasında AKP MKYK üyeliği, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve AKP Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı yaptı.

YENİ PROJE

Pasifik İnşaat’ın sahibi Fatih Erdoğan, Ankara Çayyolu’nda 450 konuttan oluşan Next Level Çayyolu adıyla bir projeyi de yürütüyor. Buradaki konutların metrekare fiyatları 4 bin liradan satışa çıkarılmıştı. “Next Level Çayyolu” da, orman alanının yanı başında bulunuyor.

Pasifik İnşaat’ın ortağı Çiftay Şirketi’nin merkez ofisi de, Ankara Söğütözü’ndeki Next Level binasında.

ERDOĞAN'IN HEMŞERİSİ

Kaz Dağları altın madeninde iş yapan Çiftay Şirketi’nin ortağı Fatih Erdoğan’ın ağabeyi Mehmet Erdoğan, Rize Güneysu ilçesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşerisi.

Orçay’ın sahibi olan Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Mehmet Erdoğan, yakın geçmişte MÜSİAD Rize Şube Başkanlığı da yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar