Akif Beki eski ve yeni Türkiye'yi karşılaştırdı! İktidara sert eleştirilerde bulundu

Akif Beki eski ve yeni Türkiye'yi karşılaştırdı! İktidara sert eleştirilerde bulundu
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık görevini yürütürken basın danışmanlığını yapan gazeteci Akif Beki, AKP'nin iktidara gelmesiyle beraber gelen değişiklikleri kaleme aldı. Beki, "90’ların OHAL döneminde atanan süper valiler bile bu kadar süper değildi" diyerek eleştiride bulundu.

Akif Beki, bugünkü yazısında AKP'yi eleştiren bir yazı kaleme aldı. Beki, eski Türkiye'de böyle bir şey yoktu diyerek, son dönemde yaşananları 'siyasi şov' olarak tanımladı. 

Beki, "Okul karnelerini kapı kapı dolaşarak siyasi şovla elden teslim etmek de eski Türkiye’de hiçbir iktidar partisi il başkanının aklına gelmemişti" dedi.

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki'nin bugünkü yazısı şöyle:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum başkan atanıp AK Parti il istişare toplantısına da başkanlık yapan üçü bir arada vali modelini kimse akletmemişti. AK Parti’ye nasip oldu. 

 

Buna ‘memurların partizanlaşması’ diyenleri demokrasiye saldırmakla suçlamak da eski Türkiye’de akla gelmezdi. 

 

90’ların OHAL döneminde Diyarbakır’a atanan süper valiler bile bu kadar süper değildi. 

 

Okul karnelerini kapı kapı dolaşarak siyasi şovla elden teslim etmek de eski Türkiye’de hiçbir iktidar partisi il başkanının aklına gelmemişti. 

 

Medya, siyaseti ve iktidarı şekillendirmek için güç kullanmayı severdi eski Türkiye’de. O devrin RTÜK’ü dahi iktidarı devirebileceği endişesiyle televizyonlara ‘istediği gibi konuşan konuk’ yasağı koymayı aklından geçirmezdi. 

 

Eski Türkiye’de iktidarların havsalasına sığmayacak bir şey daha vardı. Ülkenin kötü yönetilmesinden muhalefeti sorumlu tutmak! 

 

Geçim sıkıntısı ile boğuşan millete, gerçek sorununun ana muhalefetteki taciz ve tecavüzler olduğunu söylemek de öyle.  

 

Üstüne, ana muhalefet liderini, partisinde ‘tek adamcağız diktatörlüğü’ kurmakla suçlamak...Ve karantinadaki halka ekmek dağıtmayı bile yasaklayıp, milletin gönlüne girmekte fırsat eşitliği tanımazken muhalefet belediyelerini, hizmette iktidarla yarışamıyor diye yermek... 

 

Ya işsizlikten ve yatırımsızlıktan aç gözlü bankaları sorumlu göstermeye ne demeli! 

 

Hem iktidar hem muhalefet, hem muktedir hem mağdur rolü, aynı anda hem ölü hem diri sayılan Schrödinger’in Kedisi’nden başka kime kısmet oldu? O da deney hatırına.  

 

Bırakın eski Türkiye’yi, kuantum fiziğinin atomaltı parçacıklar dünyasında bile bu kadar süperpozisyon yok. Çok süper vallahi! "

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar