Bankadan açıklama geldi: ATM'den para çekenler dikkat!

Bankadan açıklama geldi: ATM'den para çekenler dikkat!
Birçok vatandaş, ATM'den para çekerken kartını Bankamatik'e kaptırıyor. Bu durumu fırsat bilen hırsızlar vatandaşları mağdur ediyor. Konuya ilişkin Akbank'tan yapılan açıklamada, dolandırıcılık ve kart hırsızlığına karşı kritik uyarılarda bulunuldu.

KRİTİK AÇIKLAMA: ATM'DEN PARA ÇEKENLER DİKKAT!

Resmi sitesinde bir duyuruda bulunan Akbank, kartın ATM''de sıkışması durumunda yapılması gerekenleri paylaşıtı.

Yapılan duyuruda şu ifadeler yer verildi:

"Akbank sizi arayıp kart şifrenizi tuşlamanızı ya da söylemenizi istemez, bu tip aramalara itibar etmeyin ve kesinlikle şifrelerinizi paylaşmayın.  İşlem yaptığınız ATM panelinde her zamankinden farklı bir durum (cihaz, kamera, delik vb.) varsa Akbank Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak Bankamızı bilgilendirin. Banka ya da kredi kartı şifrenizi belirlerken sizin ya da yakınlarınızın telefon numarası, doğum tarihi gibi elde edilmesi ve tahmini kolay numaraları seçmeyin.

Şifrenizi belirlerken el hareketlerinizden anlaşılır geometrik şekil oluşturan rakamları kullanmayın. Şifrenizi kesinlikle yazılı olarak bir yere kaydetmeyin. Kartınızın ATM’de sıkışması durumunda ATM’nin başından ayrılmayın ve kendinize ait telefonunuzdan 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezini arayın. ATM’de işlem yaparken yaşadığınız sorunlarda üçüncü kişilerin yardım tekliflerine itibar etmeyin, şifrenizi paylaşmayın.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar