Akaryakıta yılbaşı zammı!

Akaryakıta yılbaşı zammı!
Benzin, LPG ve Motorin Litre fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. EPGİS 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak zamların pompa fiyatlarına yansıyacağını açıkladı. İşte yeni ilk zammı...

Akaryakıt fiyatlarına yılbaşında geçerli olmak üzere yüksek tutarda zam yapıldığı açıklandı. Akşam saatlerinde gelen açıklamada benzin motorin ve LPG litre fiyatlarına dolar kuruna bağlı nedenlerle fiyat artışı olduğu ilan edildi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası söz konusu artışlar hakkında resmi açıklamada bulundu.

YENİ YILIN İLK ZAMMI AKARYAKITA

Dolar Kuru son günlerde yeniden yükselişe geçti. Dolar kurunun yakaladığı bu ivme sonunda akaryakıt fiyatlarında fark oluştu. Dolar kurunun düşmesi sonunda fiyat indirimi olan ancak ÖTV marjı nedeniyle sürücülerin hissetmediği indirimler yeniden zam olarak yansıdı. 

EPGİS tarafından yapılan basın açıklamasında zamlı fiyatların 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. EPGİS Twitter hesabından yaptığı bilgilendirme açıklamasında benzin litre fiyatlarına 69 kuruş, LPG otogaz litre fiyatlarına ise 78 kuruş zam geldiğini ilan etti. En yüksek zam ise motorine oldu. Motorinin bir litresi bu gece yarısından itibaren 1.29 TL daha zamlı olacak.

EPGİS zam duyurusunda. " Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 01/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 1,29 Benzinde 0,61 LPG’de 0,78  TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur. " açıklamasında bulundu.

İSTANBUL İZMİR ANKARA'DA YENİ YIL FİYATLARI

Zam sonrası Ankara'da sürücüler benzin için 12.98 TL, motorin için 12.80 TL ve LPG otogaz için ise 8.80 TL ödeyecekler. İstanbul'da bir litre benzin za sonrası 12.92 TL'ye çıktı. Bir litre motoin 12.74 TL, bir litre LPG Otogaz ise 8.76 TL oldu. İzmir'de sürücüler benzine 13 TL, motorine 12.82 ve LPG'ye 8.64 TL ödeme yapacaklar. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar