Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş hız kazandı: Yeni zamlar yolda

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş hız kazandı: Yeni zamlar yolda
Brent petrol fiyatlarındaki artış ve dolardaki hareketlilik sonrasında gözler iç piyasadaki benzin fiyatlarına çevrildi. Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı ambargo kararı sonrası yükselmeye başlayan Brent petrol fiyatı, yerli piyasada korku yarattı. Küresel petrol fiyatlamasından doğrudan etkilenen benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam gelmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA KORKUTAN YÜKSELİŞ!

Türkiye''deki benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petroldeki yükseliş devam ediyor. Dün 108,71 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,45 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.27 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,28 artışla 108,82 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 107,25 dolardan alıcı buldu. Fiyatların yükselişinde, Rusya-Ukrayna Savaşı''ndan kaynaklanan tedarik endişeleri etkili oldu.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ ETKİLİ OLDU

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilcileri, Rusya''ya uygulanacak yeni yaptırım paketinde yer alan petrol ithalatına yasak getirilmesi konusunda anlaşmaya varmak için bazı üye ülkelerin liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Öte yandan, Rus petrol üretimindeki düşüş de küresel piyasalarda arz darlığı endişelerini artırdı. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, Rusya''nın petrol üretimi, Batı yaptırımlarının ardından yavaşlayan ürün ihracatı ve düşen iç talep nedeniyle ülke rafinerilerinin çok daha az ham petrol işlemesi nedeniyle nisanda günlük yaklaşık 1 milyon varil azaldı.

Ayrıca, faiz artırımı beklentileri ve enflasyon endişeleri, ABD dolarındaki yükseliş ile Çin''de devam eden Kovid-19 kısıtlarının yarattığı ekonomik gerilemeye yönelik endişeler petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

AKARYAKITTA SON FİYATLAR

Türkiye''de benzin fiyatlarına gelen 78 kuruşluk zam sonrasında oluşan son fiyatlamalar ise şöyle:

İSTANBUL
Benzin: 21,12 TL
Motorin (Mazot): 22,06 TL

ANKARA
Benzin: 21,21 TL
Motorin (Mazot): 22,10 TL

İZMİR
Benzin: 21,23 TL
Motorin (Mazot): 22,15 TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar