Akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor: İşte yaz sonu görülecek rakamlar

Akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor: İşte yaz sonu görülecek rakamlar
Bir yıl içerisinde yüzde 200'ü aşan zamların geldiği akaryakıt fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. 27 Mayıs gece yarısı itibariyle bir kez daha zamlanan motorin ve benzin fiyatları için endişe verici bir tahmin geldi. Eski BOTAŞ yöneticisi ve enerji uzmanı Ali Arif Aktürk, yaz sonunda akaryakıt fiyatlarında 32 lira seviyesinin görüleceğini açıkladı.

YAZ SONU GÖRÜLECEK AKARYAKIT FİYATLARINI AÇIKLADI!

Artan döviz ve enflasyon nedeniyle hemen her gün yeni bir zammın geldiği akaryakıt fiyatlarının nerede duracağı merak ediliyor. İki gün içerisinde iki kez zamlanan benzin ve motorin fiyatları için uzman isimden yeni bir açıklama geldi. BOTAŞ''ta yöneticilik görevinde de bulunan enerji uzmanı Ali Arif Aktürk, yaz sonunda görülecek akaryakıt fiyatlarına ilişkin soruyu yanıtladı.

''''32 LİRALAR GEÇİLİR''''

Dünyada enerji fiyatlarının artış eğiliminde olduğunu ancak hiçbir ülkede bu oranlarda bir zammın gelmediğini belirten Aktürk, ''''Fiyatlar böyle giderse benim tahminim yaz sonunda 32 liraların üzerine çıkar. Şu andaki artışın temel nedeni daha önce söylediğim gibi özellikle döviz kaynaklı. Şu anda dünyada rafinal marjlar giderek artıyor ve hala pandemi öncesi seviyelere geri dönemedi. İşlenen petrol sayısı azaldı, ekim kasım aylarında ancak pandemi öncesi rafineri kapasitesine ulaşılabilir'''' dedi.

''''DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDERSE...''''

Dolar kuru da artınca ister istemez 7 günlük ortalama usulü ile çalışan otomatik fiyatlandırma yükselmeye devam edecek. Eğer kurdaki bu yukarı gidiş de devam ederse yaz sonlarına doğru 32 liraların geçileceğini düşünüyorum

DÜNYADA DURUM NASIL?

Bir yılda yüzde 255 zamlanan motorin fiyatlarını değerlendiren Aktürk, ''''Dünyada da artıyor ama bizdeki gibi değil. Nisan ayındaki kura bakarsanız ve bir de şimdi bakarsanız bu direkt olarak akaryakıt fiyatlarına yansır. Bu fiyat dalgalanmalarını ABD''de izleyemezsiniz. Bir de ÖTV ve KDV var. Mayıs ayında ÖTV''de artış olmadı ama rafineri çıkış fiyatı artınca KDV''den alınan oranda fiyatların yükselmesini tetikledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar