Akademisyene taciz şoku... Hayatı mahvoldu

Akademisyene taciz şoku... Hayatı mahvoldu
Yüksek Lisans başvurusu için üniversiteye başvuran Ahmet Kaplan isimli öğrenci, akademisyen Ceren Özselçuk'u taciz etti. Tacizlerden kurtulamayan Özselçuk, koruma kararı aldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak isteyen Ahmet Kaplan isimli 29 yaşındaki öğrenci, Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Ceren Özselçuk'a ulaştı.Özselçuk, öğrenciye yardımcı olmaya çalışırken iddiaya göre Kaplan, Özselçuk'u rahatsız etmeye başladı. 

Akademisyenin, öğrenciyi  yardımcısına yönlendirmesine rağmen ısrarla Özselçuk  ile görüşmeye çalışan Kaplan, randevusuz olarak doktorun odasına ve yanına gitmeye başladı.

ÖĞRENCİ TACİZİ

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, bununla da yetinmeyen Kaplan, telefonla arayarak, mailler göndererek genç kadının huzuru ve sükununu bozmaya devam etti. Maillerde " Askere gidersem seni affetmem, seni seviyorum, zaman geçiyor seni seviyorum,, ..beni bırakırsan seni öldürürüm " vb. birçok tehdit ve cinsel taciz içerikli ifadeler yazıyordu.

KORUMA KARARI ALDIRDI

İstanbul Aile Mahkemesine başvuran Özselçuk, kendisine mailler atarak rahatsız v e taciz eden Ahmet Kaplan'ın kendisine yaklaşmamasını iletişim araçları kullanarak rahatsız etmemesini istedi. Aile Mahkemesi, doktorun talebini kabul etti. Diyarbakır'da ikamet ettiği belirlenen genç adam, Ceren Özselçuk'a yaklaşamayacak, iletişim araçlarını kullanarak rahatsız edemeyecek. Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararı sonrası genç adam hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı. Ahmet Kaplan'ın, 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ile 'Cinsel Taciz ve Tehdit' suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar