Aile Bakanlığı 500 TL, 1.000 TL, 1.298 TL ödüyor! Bu şartları karşılayanlar her ay nakit ödeme alıyor!

Aile Bakanlığı 500 TL, 1.000 TL, 1.298 TL ödüyor! Bu şartları karşılayanlar her ay nakit ödeme alıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlarına 2022 zammı yapıldı. Peki hangi sosyal yardım ne kadar oldu? Hangi sosyal yardımlar hangi şartlarda hangi vatandaşlara veriliyor?

Emlak365'te yer alan habere göre, Türkiye'de devlet tarafından ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşın aylık düzenli olarak desteklenmesine devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programları aracılığı ile bazı şartları yerine getiren vatandaşlara aylık bazı sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardımları almaya hak kazananlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda her ay ödeme alıyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programları kapsamında yapılan sosyal yardım ödemeleri belirli periyotlarda zamlanıyor. Memur maaş katsayılarına bağlı olarak hesaplanan bu zamlar her yıl Ocak ve Temmuz aylarında uygulanıyor. Sosyal yardımlar için Ocak 2022 zamları belli oldu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni ödeme tutarlarını belirleyerek açıkladı.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA AYLIK 500 TL VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarında kadınlara ve çocuklara yönelik bir pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Bu kapsamda yaşadıkları hanede sosyal güvencesi olan kimse bulunmayan ve ihtiyaç sahibi olan eşi vefat etmiş kadınlara düzenli olarak sosyal yardım veriliyor. Son resmi nikahlı eşi,ni kaybeden kadınlar bu sosyal yardımdan yararlanabiliyorlar. Aylık 500 TL şeklinde hesaplanan bu sosyal yardım ödemesi 2 ayda bir yapılıyor. Bu sosyal yardımı almaya hak kazanmış kadınlar iki ayda bir 1.000 TL sosyal yardım alıyorlar.

ÖKSÜZ VE YETİMLERE İKİ AYDA BİR 600 TL ÖDENİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bir sosyal yardım programı da öksüz ve yetimler için uygulanıyor. Annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan ihtiyaç sahibi çocuklara bu sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda ödemeler 2 ayda bir 600 TL olarak yapılıyor. Aylık hesaplamada ise bu sosyal yardımın ödeme miktarı 300 TL şeklinde uygulanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ ASKER AİLELERİ İKİ AYDA BİR 1.000 TL ALIYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bir diğer sosyal yardım programı ise muhtaç asker ailelerine yönelik oldu. Vatani görevlerini yerine getiren askerlerin sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerine nakit desteği veriliyor. Görevde olan asker evli ise eşi, bekar ise annesi veya babası bu sosyal yardımı alabiliyor. Bu kapsamda muhtaç asker ailelerine iki ayda bir 1.000 TL ödeme yapılıyor.

YAŞLI AYLIĞI 1.084 TL OLARAK ÖDENİYOR

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı aylığı veriliyor. Bu aylığı alabilmek için 65 yaş üzerinde olmakla beraber kendisinin ve eşinin kişi başı aylık gelirinin 1.417 TL'den fazla olmaması şartı aranıyor. Bu şartları yerine getiren 65 yaş üstü vatandaşlara aylık olarak 1.084 TL ödeme yapılıyor.

ENGELLİLERE 1.298 TL AYLIK NAKİT SOSYAL YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engellileri de maddi olarak destekliyor. Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri 1.417 TL'den az olan engelli vatandaşlar bu sosyal yardımdan yararlanabiliyorlar. Aylık olarak ödenen engelli maaşının miktarı engellilik durumuna göre değişiyor. Yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engelli olan vatandaşlara aylık 865 TL, yüzde 70 ve üzerinde engelli olanlara 1.298 TL ödeme yapılıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar