Ahmet Nur Çebi'den çarpıcı açıklamalar

Ahmet Nur Çebi'den çarpıcı açıklamalar
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, UEFA'ya katılma engelinin kalktığını belirterek kulübün ekonomik durumuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi kulübün Youtube hesabında açıklamalarda bulundu. 

Kulübün gelirinin 600 milyon lira, giderinin ise 900 milyon lira olduğunu ifade eden Çebi şunları söyledi: 

"Göreve geldiğimiz ana kadarki borcun 3.3. milyar TL olduğu Divan Kurulu toplantısında sizlere açıklanmıştı. Belirtmek istiyorum ki bu borç, mevcut finansman yükü ve gelecek olan faizlerle 2023 yılında 4.1 milyar TL’yi bulacak belki de aşacaktır. Vereceğimiz mücadele, bu rakama ulaşılmaması hatta daha da aşağı bir seviye çekilmesidir.

Yılda 300 milyon TL açık veriyoruz. Ayda 25 milyon TL açıkla Kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. Bu durum, bugüne kadar yapılan borçlanmanın verdiği faiz yükü ve yapılmış olan büyük kontratların dayanılmaz olan ağırlığından kaynaklanıyor.
120 milyon TL ödeme yaptık. Avrupa engeli kalktı!

AVRUPA ENGELİ KALKTI

Göreve geldiğimiz ekim ayının son on gününde, hızlıca 120 milyon TL bulunarak ödemeler yapılmış, temiz kağıdı alınmış ve Avrupa’ya gitmemizin önündeki engel şimdilik kaldırılmıştır. Bu konuyla ilgili şunu belirtmek istiyorum. Bu süreç eylül ayı sonunda tamamlanması gerekirken eski yönetim seçim nedeniyle bunu ekim ayına ertelemiştir. Bu ilginç durumu kamuoyu ve Beşiktaşlılarla paylaşmayı bir görev biliyorum.

KULÜBÜ AYAKTA TUTTUK 

Yaklaşık yedi aylık görev süremiz boyunca 380 milyon TL kaynak yarattık. Bu kaynak, bankalara gelen tüm gelirlerimizin dışında yarattığımız bir kaynaktır. Yapılmış olan ağır sözleşmeler gereği tüm gelirlerimiz bankalara ödenmektedir. Gelirlerimiz, bankalar tarafından kredi borçlarımıza sayılmaktadır. Bunların dışında bulmamız gereken 780 milyon TL’ye karşılık bulabildiğimiz 380 milyon TL ile bugüne kadar Kulübümüzü ayakta tutmayı başardık. Geldiğimiz günden bu yana sekiz ayı bulan maaş ödemeleri yaptık. Eski yönetim döneminden kalan üç-dört ay geriden gelen personel maaş ödemelerinin ancak bir ayını kapatmış bulunuyoruz. Çalışanlarımıza bu konuda bizlere göstermiş oldukları anlayış nedeniyle candan teşekkür ediyorum. Zaman içinde onların üstündeki yükü hafifleterek yürümeye çalışacağımızı belirtmek istiyorum.

"143 DAVA DEVRALDIK"

Yüz kırk üç adet dava devraldık. Bunların yirmi dört tanesi maalesef üyelerimizle ilgili açılmış davalardır. Bunların birçoğuyla kucaklaşmak ve barışı tekrar sağlamak adına uzlaşmayı planlıyoruz. Yüz doksan dava devam ederken ayrıca iki yüz yirmi beş icra takibi olduğunu belirtmek istiyorum. Geldiğimiz günden beri altmış bir hacizle mücadele ettiğimizi ifade etmek istiyorum.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar